Cumhurbaşkanı, Kalkavan'ın Tersanesinde Konuştu..

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni'nde yaptığı konuşmada, “En büyük, en ağır helikopterlerin dahi iniş kalkış yapabileceği bu gemi gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkan sağlayacak” dedi.
Türk donanmasının, milli savaş gemisi projesi çerçevesinde tasarlanan amiral gemisi TCG Anadolu'nun inşası törenle başladı. Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki “Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman katıldı.

“BU GEMİ DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE ASKERİ VE İNSANİ OPERASYON YÜRÜTEBİLMEMİZE İMKAN SAĞLAYACAK “
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İnşasına başlanılacak olan hücum gemimiz Anadolu'nun ordumuz, ülkemiz milletimiz ve deniz kuvvetlerimiz içim hayırlı olmasını diliyorum. En büyük, en ağır helikopterlerin dahi iniş kalkış yapabileceği bu gemi gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkan sağlayacak. Güçlenen gelişen Türkiye'nin kendi sınırları dışında da etkin varlık göstermesi gerekiyor. Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü diğer yandan uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığımız dönemde atılan bu adımı geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Bu millet kendi göbeğini kendi kesmek durumundadır. Savunma sanayi alanında ki mevcut projeleri hassasiyetle takip ederken tehditler ve fırsatlar bakımından ülkemizin yeni konumuna uygun hazırlıkları da süratlendirmeliyiz” dedi.

“BÜROKRATİK OLİGARŞİ DİYORUM YA BUNDAN NELER ÇEKTİK NELER”
“Türkiye'nin modern, nükleer bir uçak gemisine sahip olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum” diyen Erdoğan, “Bir yandan da mutluyum silahlı insansız hava araçlarının yaptıkları tatbikatlardan aldıkları neticeden dolayı da mutluyum. Bunun gerisinin geleceğine inanıyorum. Nükleer santral inşası aşamasına henüz yeni geçmeye çalıştığımızın farkındayım. Fakat ufkumuzu geniş tutmalıyız. Başbakanlık görevini devraldıktan sonra geleceğimize ilişkin vizyonumuzun analizini yaptık. Savunma sanayine çok önem vermemiz gerektiğini tespit ettik. Savunma sanayi projelerini kişisel himayem altına aldım. Her projede önümüze öyle engeller çıkartıldı ki yavaş ilerleme kaydettik. Bu projede onlardan biridir. Bürokratik oligarşi diyorum ya bundan neler çektik neler. Belki de bu gemiyi bitme noktasına gelecektik. Hep bu oligarşi. Buna rağmen projeler birere birer hayata geçmeye başladı” diye konuştu.

 

 

5,5 YILDAN 4 YILA ÇEKTİ

Erdoğan bu projenin öneminden bahsederken 5.5 yıl olan süreyi 4 yıla çekti. Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan Erdoğan'ın sözleri sonrası tebessüm ederek 4 yılda bitirmeyi taahhüt etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın