Rizeli Engelli Kübra'nın İsteği...

Engindere Mahallesinde oturduğunu söyleyen Engelli Kübra Dal “ Şehir içi minibüslerden bir tek kişi yardımcı oluyor, diğer minibüsler almıyor. Sizden Engelliler için yol yapmanızı istiyorum” dedi.

 

 

 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü sergi salonunda Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap”dan yardım isteyen Engelli Kübra Dal şehir içi minibüslerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi.

     Engindere Mahallesinde oturduğunu söyleyen 22 yaşında ki Kübra Dal isimli genç kız tekerlekli sandalye ile Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap”ın yanına gelerek “ Sizlerden bizler için özel yol istiyoruz. Kaldırımlara çıkamıyoruz. Şehir merkezine uzak olan Engindere Mahallesinden şehir merkezine gelmek için minibüsçüler bizi almıyor. Hele 10 kişiden fazla olduğu zaman hiç almıyorlar. Bir tek Aslan isimli minibüsçü yardımcı oluyor. Sizlerden ricamız Engelliler için teletuarlarda yer yapmanız” dedi.

     Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise Engelli diye bir terim tanımadıklarını belirterek “ Engelleri teker teker aşacağız, şehir merkezinde teletuarların bazı kesimlerde yüksek olması ile engellilerimiz için giriş ve çıkış noktaları yaptık, yeterli mi ,, Hayır ancak gelişmiş ülkeler bile bu sorunu halen çözmüş değil, bu söylediklerinizi dikkate alacağız. Bazı şehir içi minibüslerde engelliler için çıkış rampası yaptık” dedi.

     Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise şikayetlerin dikkate alınması gerektiğini belirterek “ Size yardımcı olan minibüs sürücüsüne kamu oyu önünde teşekkür etmemiz gerek” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın