Pehlivantaşı Mahallesi Ezan Sesine Yeniden Kavuştu !

Pehlivantaşı Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan yardımcısı Sabit Karaca “ 8 Aydır camimizde ne imam ne de müezzin vardı, Sabah ezanı okuyan kimse yoktu, imamımızı alıp yurda görevlendirdiler” dedi.

 

 

 

Uzun yıllar Pehlivantaşı Mahallesinde cami imamlığı yapan Ufuk Alım Yurtlar Kurumuna Manevi rehber olarak atanınca camide ezan verecek imam kalmadı.

    Pellivantaşı Mahallesinde uzun yıllardır imamlık yapan Güneysulu Ufuk Alım müftülüğün 6 ay görevlendirme yazısı ile Yurtlar Kurumu Rize Ahmet Tevfik İleri yurduna manevi rehberlik görevine başladı.

    Pelhivantaşı Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkan Yardımcısı Sabit Karaca “  Camimizde bir imam birde müezzin vardı. İkisini birden aldılar. Camimiz uzun süre boş kaldı ve sabah namazlarını okuyacak kimse kalmadı. Bazen köylüler gündüz ezanlarını veriyor, imamlık yapıyorlardı. Uzun süre müftülük ve siyaset arasında mekik döşedik. Müftülük 6 ay görevlendirme verdi, süre bitince yine 6 ay uzattı. İmamlar siyasete alet edilmemeli, geçtiğimiz günlerde cenaze için sela verecek imam bulamadık” dedi.

    Karaca, imam ve müezzinin gitmesinden uzun bir süre sonra müftülük ve siyasilere yaptıkları baskı sonucunda geçici müezzin camiye görevlendirildiğini belirtti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın