Ramazan ayında güneşin altında çay topluyorlar

 

 

 

Ramazan ayının bu yıl çay hasat sezonuna denk gelmesi çay üreticileri için orucun zor geçmesine neden oluyor.
Bu yıl uzun günlere ve yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan ayının, Rize`de aynı zamanda çay hasat sezonuna denk gelmesi üreticileri bir hayli zorladı. Ürünün dalında kartlaşmaması için çay bahçelerine girmek zorunda olan üreticiler, sıcaktan ve susuzluktan en az oranda etkilenmek için günün ışıması ile bahçelere giriyor.
Rize'nin yüksek kesimindeki mahallelerinden Dereüstü Mahallesi'de yaşayan Ayser Karaosman yaptığı açıklamada, "Ramazan ayında çay toplamak zor iş fakat yapacak bir şey yok. Gürcü işçiler çok para istiyorlar. Biz de kendimiz bahçeye girip çayımızı kendimiz topluyoruz. İftardan sonra girmeyi düşündük fakat olmadı. Biz de ekmek parası deyip susuz da aç da kalsak ekmeğimizi bu şekilde kazanıyoruz" ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     7 Haziran 2017 04:20
         

    EY KALKAVAN SENIN HIC IZZETI SEREFIN VAR ISE BIR DAHA O TAKIMIN BASINDA DEGIL RIZE YE UGRAMA  SU ABLAMIN HAKKINI ALIP CAR CUR EDIP BU TAKIMI BU HALLERE DÜSÜRENLER HIC IFLA EDERMI ZAN EDER----SÜTLÜOGLU  EFENDI HAZRETLERI SENDE  ARTIK KOMINIST UYGULAMASINI BIRAKIP  !senede bu müstahsalin parasi olan 17 trilyonu rizesporun bu uyusuklarina cebren kesip veremesin

Yorum Yapın