Sıcak Hava Rize'de Elektrik tüketimi iki katına çıkardı!

Elektrik tüketimi iki katına çıktı

Çoruh EDAŞ yoğun mesai yaptı

 

 

 

Rize merkez ve ilçelerde hava sıcaklıklarının 30-35 dereceye ulaşması sonucu  25 MVA olan günlük enerji tüketimi, 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde yüzde 50 artış göstererek 35 MVA’ ya ulaştı. Çoruh EDAŞ (Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.) Rize İl  Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yeni yatırım ve  bakım-onarım çalışmaları sayesinde, sürekli çalışan klimalar ve aşırı sıcaklara rağmen bölgede elektirk kesintileri en aza indirgendi ve enerji akışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de ve bölge genelinde de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte vatandaşların ev ve iş yerlerinde klimalarla serinlemeye çalışması, trafoları da olumsuz etkiledi. Çoruh EDAŞ (Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.) Rize İl  Müdürlüğü teknik ekiplerinin aldığı önlemlerle, Rize merkez ve ilçelerinde tüm şebekeler sürekli takip edilerek,  elektrik tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde dahi sorunsuz elektrik arzı sağlandı.

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tüketicilerimizin enerji ihtiyacını sorunsuz bir şekilde karşılamak için üstün gayret gösteren ekiplerimiz, ilimizde  son yıllarda yapmış olduğumuz yatırımlar, kayıp kaçağın azaltılmasına yönelik alınan tedbirler ve diğer çalışmalarımız, enerjide verimliliğin de artmasına etken oluyor.” denildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın