Rize’de şiddetli yağış: 1 ölü

Rize’de şiddetli yağış: 1 ölü
- Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde bir kadın sel sularından kaçarken hayatını kaybetti
- Rize Valisi Erdoğan Bektaş Çayeli ilçesi Madenli beldesinde incelemelerde bulundu

 

 

Rize’de etkili olan şiddetli yağışlarda Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde bir kadın selde hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde bir kadın şiddetli yağış sonucu oluşan selden kaçmaya çalışırken sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Kadının cesedini bulmak için AFAD ekipleri ve köylüler çalışma başlattı.
Öte yandan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli ilçesi Madenli beldesi sınırları içerisinde selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunurken, yaşanan sel ve heyelan afetleri ile ilgili açıklama yapmanın henüz erken olduğunu söyledi.

Rize AFAD il Müdürü Şakir Kurk da il genelinde yaşanan sel ve heyelanlar ilgili yaptığı açıklamada, şuana kadar Rize'nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde yaşanan sel ve heyelanda bir kişinin hayatını kaybettiğini bir kişinin de yaralandığını söyledi. Kurk "Bölge sürekli yağış almaktadır. Gürpınar mahalle muhtarı bir ölü olduğu bilgisini bize verdi. Şuan için bir şey konuşmak erken. Helikopter talep ettik ancak hava şartları nedeniyle bu şuan için mümkün gözükmüyor. Gürpınar mahallesinde bir de yaralımız var. Arkadaşlarımız bölgeye ulaşmaya çalışıyor, ulaştıktan sonra daha net bilgiler vereceğiz" dedi.
Çamlıhemşin ilçesinde ise ilçeye bağlı bir çok köy yolu sel ve heyelanlar nedeniyle zarar görürken, Çamlıhemşin Belediye binasının hemen yanındaki mevcut küçük şelale su debisinin artması ile tehlikeye neden olurken, belediye binasının alt katındaki iş yerine su bastı. Şelaleden akan su yolu göle çevirirken, sabah saatlerinde heyelan nedeniyle kapanan Çamlıhemşin-Rize karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Rize’de dereler taştı

 

 
- Öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış sonucu dereler taştı, bazı karayolları ulaşıma kapandı
- Bir otomobil sel sularına kapılmaktan son anda kurtarıldı
Rize’de öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış dereleri taşırdı. Bazı karayolları ulaşıma kapanırken, bir otomobil sel sularına kapılmaktan son anda kurtarıldı.
Rize’de öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışlar dereleri taşırırken, bazı karayolları ise ulaşıma kapandı. Güneysu ilçesinde Gürgen Deresi, Salarha beldesinde Salarha Deresi, merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Paşaçukur Deresi şiddetli yağışlar sonucu taştı. Paşaçukur Deresi'nin taşması sonucu dere suları inşaatı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) tüneline girdi. Sel sularının tünel çıkışında aniden Rize-Küçükçayır karayoluna taşmasıyla yolda seyir halindeki bir otomobil sürüklenmekten son anda vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Kapanan dere yatağının açılması için çalışma başlatılırken, şiddetli yağışlar nedeniyle yapılan uyarıda vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiği belirtildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın