BAKAN RİZE'DEKİ ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Çevre Şehircilik Bakanı Güllüce, Rize’de

 

 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir dizi inceleme ve açılışta bulunmak üzere Rize’ye geldi.
Programında Bakan Güllüce’ye Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Ak Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri eşlik etti.
OVİT TÜNELİ VE LOJİSTİK MERKEZ KONUŞULDU
İyidere Belediyesi’ni ziyaret ederek programına başlayan Bakan Güllüce buradan Lojistik Merkezin yapılması planlanan bölgeye geçti. Burada incelemelerden bulunan Bakan Güllüce, Lojistik Merkezin kurulacağı alanı inceledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Ovit Tünelinin yapımının sürdüğünü vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Ovit tüneli, Doğu Karadeniz'in hatta Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun kaderinde önemli bir etki yapacaktır. Bunun yansımalarını şimdiden görüp Ovit ile bağlantılı bir lojistik merkezin bağlantısı nasıl olacak? Karadeniz'in karşı tarafındaki limanlarla iletişimi, getirisi ne olacak? Bununla ilgili hepsini düşünüp şimdiden tedbirinin alınması lazım" dedi.
ŞEYH CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI
Ardından, bir yıldır bakım ve tadilat çalışmaları devam eden Rize Şeyh Camii’ni yeniden ibadete açan Bakan Güllüce, “Medeniyet inşası tasavvurunda olan Türkiye elbette ecdat yadigarı olan tüm eserlere sahip çıkacak, geçmişten kalan bu tür değerlerimizi ihya edecek. Bu da onun bir parçası. Rize’ye hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de eser kalmaz ki biz onu inşa ve ihya etmiş olmayalım” şeklinde konuştu.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Şeyh Camii açılışında yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel bir eserin açılışında bulunmak beni ziyadesiyle mutlu kılmıştır. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese, başta Sayın Bakanımıza ve Milletvekillerimize içtenlikle teşekkür ederim. Kılacağımız namazlarda burasının yapımında katkısı olan kişilere dualarımızı eksik etmeyelim” dedi.
ÇALIŞMALAR VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Cami açılışının ardından Rize Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Güllüce, burada Rize’de yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Rize Belediyesi ziyareti sonrasında Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek meclis toplantısına katılan Bakan Güllüce, ardından  Rize’den ayrıldı.

 

 

 

 

 


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın