Altuğ Verdi; " Rizeli Polisin Her Daim Yanında"

Rizeli Polisin Her Daim Yanında


Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde görev yapmak bize şeref veriyor. Kendisine şükranlarımı sunuyorum, kendi memleketinde böyle bir hassas görevi bana tevdi ettikleri için. Bu bağlamda yürütülen çalışmaları bir kat daha bize sorumluluk hale getiriyor ama ben göreve bulunduğum 6 aylık süre zarfında Rizeli vatandaşların her daim polisimizin yanında olduğunu gördüm, bu yüzden de kendilerine teşekkür ediyorum. Rizeli vatandaşların bizim yanımızda olduğu sürece hiçbir sıkıntı, hiçbir dert yok” dedi.
Maganda Kurşunu Hayat Karartmasın!
Rizeli Vatandaşlara seslenen İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, lütfen silah kullanımına, bilinçsizce, maganda kuruşunu denilen sağda solda ateş etme olaylarına dikkat edelim diyerek;” Çok şükür geldiğim günden beri üç tane olayı sağ salim atlattık. Bu olaylar içinde bir tanesi var ki, Allahtan o yastığın başında kimse yoktu, bir tane bebeğimizin o yastıkta yattığını düşündüğünüzde gerçekten bu bilinçsiz silah kullanımı konusunda vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Bunun yanında dolandırıcılık konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yönelik çok önemli projeler hazırladık. Biz, bir taraftan halkımızla bütünleşerek onları bilinçlendirmeye çalışırken, siz basın mensuplarından ricamız top yekûn dolandırıcılara karşı halkımızı bilinçlendirelim. Polisimizin, askerimizin, devlet kurumlarından vatandaşlardan hiç bir zaman kimlik bilgileri, para, pul ve ziynet eşyası talep etmeyeceğini artık her vatandaşımızın bilmesi lazım. Bunun yanında trafikte Modifiyeli araçların toplanması konusunda çok önemli yol aldığımızı düşünüyorum. Cam filmi konusunda yönetmenlik neyi gerekiyorsa onu yapıyoruz. Hava fişek konusunda sadece atanlara yönelik uygulama yapmıyoruz, biz aynı zamanda bunları satanlara ve bunun ruhsata tabi olup, olmadığını yönünde de çalışmalar yapıyoruz. Dedi
Uygulamalar Vatandaşın Güvenliği İçin
Şehrin girişi ve çıkışı arasında iki noktada güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğuna işaret eden Verdi;” Özellikle Fındıklı noktasında kaçak getirilen malzemelerin bizim ilimize giriş noktası oluyor. Bu noktada Jandarma teşkilatı ile iş birliği içindeyiz. Ali Paşa uygulama noktası zaten oturmuş durumda. Rize’ye giren her vatandaşın nezaket içerisinde davranışı altında karşılanması çok önemli. Vatandaşın da bu uygulamada kendi güvenlikleri için yapıldığını bilmesi gerekiyor. Rize’mize art niyetli, kötü şahısların girmemesi nedeniyle bu uygulama noktasını şehir girişine koyduk ve 24 saat hizmet veriyoruz”
Mobese Sayısı Artırılacak


Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Rize genelinde Mobese kamere sayısının artırılacağı müjdesini vererek;” Maddi kaynak olduğu sürece çalışmalar devam ediyor. Önümüzde ki ay içinde 10 noktada daha faaliyete geçiyor. Bu 10 nokta demek en az 40 kamera demek. Birde bunun üzerinde yine güvenli okul projesi kapsamında öncelikle birinci derece riskli okullarda Mobese’ye adaptasyon sürecini başlattık. Mille Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde. Bu kapsamda 23 okul Mobese kamere sistemi ile kontrol edilecek. Mobese konusunun ikinci aşamasında ise tekrar 10 noktada çalışmamız var ama bunun ödeneği henüz çıkmadı. Bu noktaların yeri belli” ifadesini kullandı.
Faili Meçhul Olaylarında Son Durum?
Rize’de faili meçhul olaylarını 2017 yılı içinde yüzde 91 aydınlatma ile kapattıklarını dile getiren Verdi;” Bu rakam daha da artar, neden artar? Çünkü henüz sonuçları gelmemiş olan olay yerini incelmeleri, DNA çözülmeleri gibi laboratuvar çalışmaları henüz gelmeyen olaylar var. Bunların sonuçları geldikçe failler belirlenmeye devam ediyor. Ama şuanda ki 2017 sayısı yüzde 91 oranında aydınlatma olarak duruyor. Ocak ayında bu sayı yüzde 93 ilerleyen aylarda inşallah yüzde yüzlere taşıma niyetindeyiz” dedi.
Silah Karadeniz yöresinin özelliği olduğunu biliyoruz diyen Müdür Altuğ Verdi;” Atölyede kaçak yolda üreten silahların nerelere satıldığı konusunu biz bilmemiz mümkün değil. Bu yüzden biz bununla da mücadele etmek mecburiyetindeyiz. En son Diyarbakır’dan gelen iki kişi Rize’den silah almaya gelmişti. Diyarbakır’dan gelen iki kişi neden Rize’ye gelip silah alıyorlar? Başka bölgede bulmadıkları için mi acaba? Yoksa burada kendilerini kontrol edilmeyeceğini düşündükleri için mi? Bu iki vatandaşı gözaltına aldık. Bu silahları devlet desteği altında daha organize bir şekilde ruhsatlı bir şekilde yaparlarsa bence ülke ekonomisine çok ciddi katkıda bulunurlar” diye düşünüyorum.
Rize Sahiline Motorize ve Bisikletli Polisler Dolaşacak
Rize’de uyuşturucu konusu tamamen tükendi demek zor ama çok ciddi çalışmalar yapılıyor diyen Rize İl Emniyet Müdürü Verdi;” Bu konunda son iki ay içinde 13 torbacıdan 10 tanesi tutukladı. Özellikle Rize sahil bölgesi bir oyun alanı, bir mesire alanı haline gelmesi için çalışmalarımız başlattık. Bu bağlamda Belediye Başkanımızla ben bire bir görüştüm ve bize orda ekipler amirliğine bir yer verilmesi konusunda rica ettim ve kendisi de uygun gördü. İnşanla sahil de o bölgede bize bir yer tahsis edildiği zaman ekipler amirliğinin yunus ( motorize ) oraya yerleştirmeye düşünüyoruz, birde bahar aylarında bisikletli polislerimizi sahil de vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için faaliyete geçireceğiz” cümlesini kullandı.
AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ

Yorumlar

Yorum Yapın