ÇORUH EDAŞ’TAN RİZE İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

ÇORUH EDAŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…


 

 

Çoruh Edaş Rize’de 250 km² alandaki köy/mah ve yaylalarda ,il ve ilçe merkezlerinde 220 bin adet aboneye 7/24  186 çağrı merkezi üzerinden Rize İlinde dağıtım hizmetlerini yürütmek için kurulan acil müdahale  ekipleriyle abonelerin istek,şikayet ve sorunlarına hizmet vermektedir.

 

Şehir şebekelerinde özellikle  yer altı kablolu kısımlarda kazı ,hafriyat ,Doğalgaz, su, kanalizasyon, Telekom altyapısında  çalışma yapılacaksa  bir gün önceden birimlerimizden kablo güzergahlarının  tespiti için  Şirketimizden yardım istemesi ile kablo güzergahları  test edilip çalışma sırasında kablo hasarlanmalarını önlemiş olacağız, bu konuda öncelikle İl Müdürlüğümüzden yardım istemesi.

 

Vatandaşlarımız enerji nakil hatlarına  yakın noktalarda ağaç budama çalışması yapmadan önce birimlerimize  müracaat ederek  can ve mal emniyeti için ekiplerimizden vaya planlı elektrik kesintisi için bir gün önceden yardım istemesi ve Çoruh Edaş ekipleri ağaç kesme  ve  hatlara yakınlığı sorununu yerinde incelemeden can ve mal emniyeti için ağaç kesme ve budama çalışması  yapmamaları.

 

Rize’de yapılan inşaat çalışmaları sırasında yapılacak ,inşaatın üzerinden ve  yakınından enerji hatları geçiyorsa yakınlık durumu varsa tedbir alınması amacıyla  birimlerimize müracaat edilmesi doğacak kazaları önleyecektir.

 

 İnşaat yapımı sırasında beton mikserlerinin  çalışmalara başlamadan önce  çalışılacak kısımlarda  enerji dağıtım hatları geçiyorsa  planlı enerji kesinti uygulanması amacıyla  çalışmaya başlamadan önce  kurumumuzdan yardım istenmesi can ve mal emniyeti yönünden  değerlendirilmesi uygun olacaktır.

 

Köy/mah. Ve yayla şebekelerimizdeki dağıtım  şebekelerindeki AG panolarına  kilitlerini kırarak müdahale  etmemeleri, direklere her ne amaçla olursa olsun tahta çakarak çıkmamaları   dağıtım şebekelerine can ve mal emniyeti yönünden  müdahale etmemeleri ihtiyaç  halinde 186 çağrı merkezini arayarak yardım istemeleri uygun olacaktır.

 

Enerji nakil hatlarının yakınında ve altında her ne amaçla olursa olsun sahada hafriyat, çakıl, kum, taş dökülerek enerjili dağıtım hatlarımıza yaklaşılması can ve mal güvenliği için tehlikelidir.

 

Rize’de elektrik dağıtım  faaliyetlerinin yürütülmesi için planlı elektrik kesintileri yapmamız gerektiğinde abonelerimizin bakım ve yatırım amaçlı planlı elektrik  kesintilerinden haberdar edebilmemiz kendilerine mesajla ulaşabilmemiz için abonelik  bilgilerini ve mobil  telefonlarını birimlerimize gelerek  güncellemeleri kendilerine ulaşmamızın en kısa yolu olacaktır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın