VALİ YAZICI:" İNSAN HAKKI KUTSALDIR"

İNSAN HAKKI KUTSALDIR

 



Vali Ersin Yazıcı, 10
 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Vali Yazıcı, mesajında şu görüşlere yer verdi:



İnsan, yaratılmışların en yücesidir. Bu nedenledir ki her şeyin en iyisi en güzeli ve en değerlisine layıktır. İnsan hakkı kutsal ve mübarektir. İnsan hakkıyla kul hakkını özdeşleştirmeliyiz. İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır.



İnsanın sadece insan olmasından kaynaklanan temel hakkına ilaveten, eğitim hakkının ve yaşamını sürdürmesi için gerekli toplumsal huzur gibi çeşitli hakları vardır. Bütün milletler insan haklarını temel alarak uygulaması gerekmektedir.



İlimizde de Vali Yardımcısının başkanlığında 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kamu kurumu temsilcisinden; ilçelerimizde de aynı şekilde İnsan Hakları Kurulları kurulmuştur. Bu kurulların amacı toplumu ve uygulayıcıları eğiterek insan hakları ihlallerini sona erdirmek, İnsan haklarının korunmasını sağlamak, İnsan hakları ihlallerini önlemek, İnsan hakları ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak, İnceleme ve araştırma sonuçlarını yetkili mercilere bildirmektir.



Vatandaşlarımız insan hakları ihlali ile ilgili iddia ve şikâyetlerini; Rize Valiliği, İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi binalarında bulunan başvuru ve şikâyet kutularına yazılı dilekçe bırakarak, Rize Valiliği internet sayfası aracılığıyla elektronik ortamda ve Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Hakları Başvuru ve Şikâyet Masasına şahsen iletebilirler. Bu başvurular incelenerek, varsa ihlal durumu önlenecek ve sonucundan başvuru sahibine en kısa zamanda bilgi verilecektir.



Rize İnsan Hakları Kuruluna 2014 Yılı İçerisinde 4 adet başvuru yapılmış olup bütün başvurular il kurulunca değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır.



Kişi, kurum ve kuruluşların, birbirlerinin insan haklarına saygı göstereceğine inanarak, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın