KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

 

 

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte, İl Özel İdaresinin ilçe şantiyelerini ziyaret ederek karla mücadele çalışmalarını yerinde takip etti.

Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması noktasında, İl Özel İdare ekipleri tarafından yürütülen hummalı çalışma, aralıksız devam ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde takip etmek amacıyla Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı İlçe Özel İdare şantiyelerini ziyaret eden Meclis Başkanı Mehmet Kazancı’ya Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyeleri Aydın Birsel ve İbrahim Türüt’ün yanı sıra ziyaret edilen ilçelerdeki İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.

Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak İlçe Kaymakamlarından ve İlçe Özel İdare Şantiye Şeflerinden bilgi alan Kazancı, köylerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve ulaşıma kapalı olan köylerin yollarını ulaşıma açabilmek adına, İl Özel İdare ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını özveriyle sürdürdüklerini söyledi.

Kazancı, kar kalınlığının çok fazla olmasından dolayı, karla mücadele çalışmalarının zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade ederek şunları söyledi: “08 Ocak Perşembe günü başlayan yoğun kar yağışı sonucu İlimizdeki 351 köy yolunun tamamına yakını kar dolayısıyla kapanmıştı. Valiliğimizde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi ile koordineli bir çalışma yürüterek İl Özel İdaresinin envanterinde bulunan iş makineleriyle bu yolların açılması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kapalı köy yollarının açılması noktasında, öncelik kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın bulunduğu köyler oldu. Daha sonrada grup yollarına öncelik verdik. Bu süreçte gelen ihbarlar doğrultusunda cenazesi olan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi ve acılarını bir nebze olsun paylaşabilmek adına söz konusu yolları ön plana aldık” dedi.

Kapalı köy yollarının açılması için yoğun ve özverili bir çalışma yürüten İl Özel İdaresi personeline destek olmak adına ilçe şantiyelerini tek tek ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Kazancı, “Kar yağışı sonucu oluşan bu olumsuz şartların giderilmesi için yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı personelimize hem teşekkür etmek hem de moral motivasyonunu yüksek tutmak için ilçe şantiyelerimizi ziyaret etmek istedik” dedi.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın