İKİ YARA BANDI 530 BİN LİRAYI KURTARDI!

DOLMUŞTA KAYBETTİĞİ CÜZDANINA 1,5 AY SONRA KAVUŞTU
- RİZE’DE YOLCU MİNİBÜSÜNDE KAYBOLAN PARA DOLU CÜZDAN, 1,5 AY SONRA SAHİBİNE ULAŞTIRILDI
- CÜZDANIN SAHİBİNİ YARA BANDI İLE BULDU

 

 

Rize’nin Pazar ilçesinde dolmuş içerisinde yolcunun düşürdüğü para dolu cüzdan, aradan 1,5 ay geçtikten sonra sahibi bulunarak teslim edildi.
İlçede sahil bandında taşımacılık yapan 24 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi’ne ait Serkan Genç’in kullandığı 53 M 4213 plakalı yolcu minibüsünde yaklaşık 1,5 ay önce, içerisinde para dolu bir cüzdan bulundu. Araçta tam 1,5 ay bekletilen cüzdan, sonunda sahibine ulaştırıldı.
Cüzdanı ve sahibini bulan 41 yaşındaki sürücüsü Serkan Genç, 27 senedir dolmuş şoförlüğü yaptığını ifade ederek, “1.5 ay önce eşim minibüsün arkasında bir cüzdan buldu. Cüzdana baktığımda 530 bin TL para vardı ancak ne kimlik ne de bir adres bulamadık. Ertesi gün cüzdanı Minibüsçüler Kooperatifi başkanımıza getirip durumu bildirdim. Cüzdanı kaybeden yolcunun geri gelebileceği ihtimali üzerine, cüzdanı arabada saklamamı istediler. Aradan 1,5 ay zaman geçti. Cüzdanı kaybeden abimiz, 1,5 ay sonra önceki gün arabaya binince ‘Ben bir cüzdan kaybettim. Bulan var mı?’ dedi. Cüzdan da o an arabamdaydı. Ben de cüzdanı tarif etmesini istedim. Cüzdanda 2 tane yara bandı olduğunu söyleyince yolcuların içerisinde abimize cüzdanını teslim ettim. Kendisini zaten tanıyoruz. Devamlı müşterimiz” diye konuştu.
64 yaşındaki emekli Eyüp Yazıcı, cüzdanına 1,5 ay sonra olsa da kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek “Bulan olsa getirir verir diye bekliyordum ama 1,5 ay geçince ben cüzdandan umudu kesmiştim. Allah razı olsun Minibüsçüler Kooperatifi yardımcı oldu bize. Cüzdanımı buldum. Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Parayı bulma anlamında umudumu kaybetmiştim. Ancak eğer yolcu minibüsünde kaybettiysem bulursa bana vereceği konusunda şoföre güveniyordum. Dün kendisini görünce sordum. Para miktarı ve cüzdanla ilgili bazı şeyler sordu. Yara bandı ve bir de mağaza kartı vardı içerisinde onu söyledim. Cüzdan benim olduğu anlaşıldı” dedi.
Pazar 24 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İbrahim Bengli ise yaptığı açıklamada, kayıp eşyası olanlara hatırlatmada bulunarak, “Kooperatifimiz bu konularda hassas davranıyor. Bu ilk değil sonu da olmayacak. Defalarca bu tür olaylara şahit oluyoruz. Burada halkımıza bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Araçta kayıp eşyayı şoför bulursa muhakkak yerine ulaştırırız. Bu dolmuş aracıdır. Eğer kayıp eşyayı müşteri bulur ve bize ulaştırmazsa yapacak bir şeyimiz yok. Araçlarımızda kapı numaraları ve plakalar mevcuttur. İstek ve şikâyetlerde, bunların bildirilmesi gerekiyor. Saati de bilinirse biz elimizle koymuş gibi hangi araçta ne unutulmuşsa veya bir şikâyet varsa aracı buluruz” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın