PROTESTO YERİ OLARAK MEZARLIĞI SEÇTİLER!

Kuran” ı kerim”e hakarete Türkiye”de tepki olmayınca Ölülere şikayet ettiler.

 

SP İl teşkilatı tarafından Rize Belediyesi mezarlığında düzenlenen ilginç protesto da son zamanlarda yaşanan kuranı kerim ve Peygambere saldırılar kınandı.

 

 

Cuma namazı sonrasında Engindere Mahallesinde bulunan Rize belediyesine ait mezarlıkta SP tarafından ilginç protesto eylemi yapıldı. Yapılan basın açıklamasını merkez ilçe başkanı Mehmet Terzi yaptı açıklamada “ Tarih boyunca tanık olduğumuz , batı dünyasınnın İslam ve Hz. Muhammed düşmanlığı son günlerde alçaklığın en yüksek perdesinden tekrar tezahür etmiştir. Artık bu düşmanlıkt devlet politikalarından öteye geçmiştir. Dünyanın gündeminde Paris eylemi, Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan saldırı var ve eylem yoğun şekilde protesto edilmekte , ne ilginçtir ki , bu saldırı demokrasimize , cumhuriyete saldırıdır diyorlar. Demek ki onların cumhuriyeti bizim inancımıza, değerlerimize hakaret  temeline oturuyor” dedi.

 

Açıklamada “ Kısaca Charlie Hebdo saldıkısı bir sonuçtur. Bunun sebepleri de sır değil batının kırlı yüzünde, kanlı ellerinde, kara tarihinde mevcuttur. Fransa orta Afrika, Mali, Süriye, Irak ve birnçok islam beldesinde şu anda bile kan akıtmaktadır. Ölümlerden ders çıkartmayan batının kafirleşmiş haçlı zihniyeti, geçen hafta yine  büyük bir alçaklakla küfürlerinı küsmüştür. Yaşananlara sebep olan necis küfür dergisi bir haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır. Yine bu dergi islamin kutsallarını yeniden hicvederek saldırılarına devem edeceği küstahliğini göstermiştir,  bu inançsızlar yaptıkları ahlaksızca saldırılar ile islam gençlerini tahrik etmeye devam etmektedirler. Türkiye”de yayın yapan bazı internet siteleri  ve gazeteler de müslümanların kutsallarına saldırmayı kendilerine bir hak olarak görüyor. Karikaturleri sayfalarına taşıyanlar islam gençliğinin sabrıyla uğraşmakta ve bam tellerine basmaktadır” dedi.

   Terzi açıklamasında “ Basın açıklamamızı camii önlerinde hak kitlelerine karşı yapmak yerine bu sefer bu mezarlığı tercih ettik, çünkü  şikayetçiyiz, insanlarımızın adete ruh kökü sindirilmiş durumda, sinir sistemleri iflas etmiş, Şikayetçiyiz, Ey Allah”ım  bizler yıllarca canımız kanımız sana feda olsun Ya Resülallah dememize rağmen bırakın kan dökmeyi kılımızı bile kıbırdatmayan ümmet haline geldik. Adeta yürüyen ölüler olduk. Annemize, babamıza hakaret edildiğinde ortalığı toz duman yaparken peygamberimiz ve kitabımıza hakaret edildiğinde Lal durumuna düştük. Bu yüzden insanların sessiz kalmasını da protesto etmek için mezarlığı seçtik, aslında bu sessizliğe büyük bir cevaptır” dedi.

   SP İlçe başkanı Mehmet Terzi iç işleri bakanı Efkan Ala”nın peygamber e kıbırlı yakıştırması yapmasını, Mehmet Ali Şahin”ın Sakalı şerifeye Kıl yakıştırması yapmasını,  Egemen Bağış”in ise Bakara süresine Makara yaşıştırması yapması ile Fransa”da  kan içici vampirlerin yanında yer alan ve saf tutarak başımızı öne eğdiren Ahmet Davutoğlu”nu esefle kınıyoruz” dedi.

    SP lilerin katıldığı mezarlık protesto eylemi sessiz şekilde dağıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın