GÜNEYSU'DA ÖZGECAN ASLAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ PROTESTO EDİLDİ

Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

 

 



- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti
- Gruba, Kaymakam Baydaş ve Belediye Başkanı Turan ile siyasi partiler de destek verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesinde, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi.

Güneysu Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesi, Özgecan Aslan için dua edildi.

 

 



Cuma namazının ardından aralarında Kaymakam İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Halil Turan ile siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu grup, ellerinde pankartlarla ilçe meydanında toplandı.

Grup, en önde "Bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir" ayetinin yazılı olduğu afişi taşıyarak Köprübaşı mevkisine kadar sessizce yürüdü.

Burada konuşma yapan Kaymakam Baydaş, Türkiye'nin büyük bir acı yaşadığını belirterek, "Biz de sessiz yürüyüşle sesimizi duyurmaya çalıştık. Üzüntümüz büyük. İnşallah bir daha yaşanmaz. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Turan ise Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin bir vahşet olduğunu ifade ederek, "Bir baba olarak, 'ne yapardım' diye çok kafa yordum. Bunları paylaşamayacağım. Bu olayla bazı değerlerimiz ön plana çıkmış, iktidarı ve muhalefetiyle aynı tepki ortaya konulmuştur. Cumhurbaşkanımız kızlarını aileye göndermiş, taziyede bulunmuş ve bu olayı bizzat takip edeceğini söylemiştir. Başbakanımız kadına şiddetin devamlı hatırlatılması anlamında Antalya'da bir tesise Özgecan Aslan'ın adının verilmesini sağlamış, bizden de belediye başkanları olarak bu yönde adım atmamızı istemiştir" diye konuştu.

 

 



Kalbinde Allah korkusu ve insan sevgisi olmayan kişinin her şeyi yapabileceğini kaydeden Turan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde hatırlarsınız 'Dindar nesil yetiştireceğiz' demişti. Evet, şimdi daha iyi anlaşılıyor. Biz dindar bir nesil yetiştirebilmiş olsaydık bu cinayetlerle karşı karşıya kalmazdık. Öncelikle bu cinayetlere sebep veren etkenleri ortadan kaldırmak lazım, eğitim düzenimize çekidüzen vermemiz lazım. Ardından siyasi partilerin bu cinayetleri el birliği içerisinde önleyici, caydırıcı yasal tedbirler alacaklarına inanıyorum."

Konuşmaların ardından grup, olaysız dağıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın