Berber ve Kuaförlere Sertifika Töreni Yapıldı

Berber ve Kuaförlere Sertifika Töreni Yapıldı.

 

 

 

Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  tarafından şehirde berberlik yapan esnafa yönelik verilen ‘Halkla İlişkiler ve Hijyen’ konulu eğitim sonrası eğitim alan berber ve kuaförlere sertifikaları dağıtıldı.

 

Rize Belediyesinde düzenlenen sertifika törenine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Rektörü Hüseyin Karaman,Rize Berberler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan ve Rize de görev yapan berber ve bayan kuaförler katıldı.

 

Katılımcılara belgeleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Rektörü Hüseyin Karaman ve Rize Berberler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan tarafından verildi.

 

Mesleğin inceliklerini ortaya koyma noktasında berber ve kuaför esnafının meslek hayatına katkılar sağlayacağı düşünülerek Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  tarafından verilen  eğitim sonrası yapılan sertifika töreni selamlama konuşmaları ile başladı.

 

Rize Berberler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan yaptığı konuşmada, Başkan Kasap’a ve Rektör Karaman'a  katkılarından dolayı teşekkür ederek, berber esnafları olarak bu tür eğitimleri oldukça yararlı bulduklarını vurguladı.

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Rektörü Hüseyin Karaman konuşmasında   "Üniversite  olarak sadece bir eğitim kurumu olarak ders vermediklerini toplumun ihtiyaç ve sorunlarıyla ilgilenen sosyal sorumluluğunu bilen bir kurum olduklarını belirterek, toplumdan gelecek olan her türlü etkinliğe imkanlarımız çerçevesinde destek vermeye hazırız" dedi.

 

Göreve geldiği günden bu yana Rize'nin her türlü sorununa karşı duyarlı olduğumu belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; Belediyeciliği sadece yol, su, kanalizasyon gibi fiziksel altyapı çalışmaları yapan bir kurum olarak görmüyoruz. Belediyeciliği  sosyal kültürel faaliyetleri de içerisine alacak şekilde değerlendiriyoruz. Şehrimizde bulunan farklı meslek guruplarıyla bilgi paylaşımı içerisinde olacağız. Tabi ki bu manada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz ile sürekli diyalog halinde olacağız. Bilgiyi topluma aktarmak noktasında sürekli hareket halinde olmak durumundayız. Günümüzde artık bilgiyi sürekli takip edenler ayakta kalabiliyor.  Zaman içerisinde şehrimizde bulunan farklı meslek gurupları ile bu tarz programları uygulayacağız. Bu gibi programların şehrimizin gelişimine önemli derecede katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın