ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR YEMEĞİ‏

SEVGİLER PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR, ACILAR PAYLAŞILDIKÇA KÜÇÜLÜR

 

Vali Ersin Yazıcı'nın verdiği iftarda, şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.
Valiliğimiz, Rize il sınırları dâhilinde yaşayan şehit ailesi ve gazilere iftar yemeği verdi. Yemeğe Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcılarımız, İlçe Kaymakamlarımız, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.
Yemeğe 299 şehit ve gazi ailesi iştirak etti.  Vali Ersin Yazıcı ve diğer protokol üyeleri şehit ve gazi aileleriyle aynı masalarda iftarlarını açarak onlarla sıcak sohbetlerde bulundular.
Her masada bir protokol üyesi ve eşinin bulunduğu iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehit aileleri ve gaziler il protokol üyelerine taleplerini iletme fırsatı buldu. Vali Yazıcı, şehit yakını, gaziler ve gazi yakınlarının ramazanlarını kutlayıp, onlarla sohbet ederek, dert ve sıkıntılarını dinledi. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından dua edilerek şehit düşenlerin ruhlarına bağışlandı.

 

Ramazan ayınız mübarek olsun…
İftar yemeği öncesi yaptığı konuşmasına Vali Yazıcı, "Böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle Ramazan ayınız mübarek olsun" sözleriyle başladı.
Ortak kaderi paylaşmanın coşkusunu yaşıyoruz…
Şehit yakınları ve gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Bugün ne mutlu bizlere ki, siz şehit ve gazi ailelerimiz ile birlikte bir iftar yemeğinde buluştuk. Bugün bu sofrada aynı masa etrafında aynı çorbaya kaşık sallayarak ortak kaderi paylaşmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bizler iyi günde de kötü günde de kader birlikteliği yapmaktan asla vazgeçmeyen, birlikte her zorluğa karşı durabileceğimiz inancına ve gücüne sahip aziz bir milletiz. Bu kutsal ayda sevgiler paylaşıldıkça büyür, acılar ise paylaşıldıkça küçülür.  Bu birlikteliğin devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar olmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Biz Türk Milleti olarak büyük bir aileyiz. Ama şehit aileleri ve gaziler olarak daha yakın ve birbirimiz üzerinde hak ve hukuku daha belirgin olan bir aileyiz. "dedi.
Bütün kapılar sizlere sonuna kadar açıktır…

 

Şehitler ve gazilerin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, "Canlarını vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan veren şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur.
Şehitlerimizin bize emaneti olan sizlerin mutlu birer vatandaş olarak yaşamanız için devletimiz her zaman emrinizdedir. Sadece Ramazan ayında ve şehitler gününde değil, senenin 365 gününde gece gündüz demeden emrinizdeyiz.
Bütün kapılar sizlere sonuna kadar açıktır. Bu konuda ne tür bir sıkıntısı olan şehit yakını ve gazimiz varsa, onları dinlemek ve imkânlar ölçüsünde onlara çözüm üretmek bizim görevimizdir. ”dedi.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır…
Vatan ve millet sevgilerinin; bütün maddi sevgilerin üzerinde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şunları söyledi:  "Şair'in;  'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' sözlerinde dediği gibi;  şehitlerimiz gazilerimiz hürmetine, sizlerin evlatları ve yakınları sayesinde artık burası bir vatandır ve bu vatan bizlere emanet edilmiştir. Vatanı, millet uğruna, ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
Aziz şehitlerimize de burada huzurlarınızda manevi varlıklarına hitap etmek istiyorum: Bize devrettiğiniz emanet emin olunuz ki gelecek nesillere en güçlü şekilde, en derinlikli şekilde intikal ettirilecektir. Sizlerin bize bıraktığı bu ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımak adına hep birlikte çalışarak bu konuda gayretlerimizi göstereceğiz."dedi.
Bu millet asla şehidini ve gazisini unutmaz…
Milletimiz için şehitlerin ölmez olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, "Şehitlerimiz rahat uyusunlar ve biliniz ki şehitler ölmez, onlar diridirler. Ülkenin en ücra köşesinde bile huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımızla iftihar ediyoruz.
Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle ilgilenmek, devletimizin, milletimizin ve kadirşinas Rize halkının en asil ve en şerefli görevi olmaya devam edecektir.
Bu millet asla şehidini ve gazisini unutmaz. Sizlerle buluştuğumuz bu ramazan gününde bir kez daha tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. "şeklinde konuştu.
Şehit aileleri ve gaziler de, kendilerini unutmayıp acılarını paylaştığı için ve güzel bir Ramazan akşamında sıcak bir ortamda iftar yemeği vererek şehit ve gazi ailelerinin bir araya gelmesini sağlayan Vali Yazıcı'ya teşekkür ettiler.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın