Parayı Kaptırdı, Gözyaşlarına Boğuldu!..

Ev taksitini telefonla arayan kişinin hesabına yatırdı

 

 


- Ordu'da 75 yaşındaki emekli, telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin hesabına, TOKİ'den aldığı evin taksitini yatırmak için biriktirdiği 8 bin lirayı aktardı

Ordu'da 75 yaşındaki emekli, telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin hesabına 8 bin lira yatırdığını ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, emekli Sadettin Demir'i telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Demir'e terör örgütü mensuplarıyla telefon görüşmelerinin saptandığını belirterek, bu durumu düzeltmek için verecekleri hesap numarasına 8 bin lira yatırılmasını istedi.

Bunun üzerine bankadaki 8 bin lirasını çeken Demir, telefonu kapatmayarak PTT Ordu Şubesine geçti. Burada dolandırıcıların verdiği hesaba 8 bin lira aktaran Demir, daha sonra dolandırıldığını anlayınca durumu PTT şubesinin güvenliğine bildirdi.

Durumun polis ekiplerine haber verilmesi üzerine Demir, şikayetçi olmak üzere Altınordu Polis Karakoluna götürüldü.

 

 


- Evinin taksit parasını kaptırmış

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'den ev aldığını ve evinin taksit parasını dolandırıcılara yatırdığını söyledi.

Parasını emeklilik döneminde biriktirdiğini belirten Demir, "Beni telefonla arayıp polis olduklarını söylediler. Terör örgütü ile bağlantımın olduğunu dile getirdiler. Ben de kendilerine inandım ve paramı yatırdım. Toplamda 8 bin lira para aktardım" dedi.

 

 


"Ben yandım başkaları yanmasın" diyen Demir, vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Bu sırada Demir'in gözyaşlarını tutamadığı görülürken, bazı vatandaşlar ise Demir'i teskin etmeye çalıştı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın