Rize Belediyesi Erişilebilir Rize İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

Rize Belediyesi Erişilebilir Rize İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

 

Rize Belediyesi engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve toplumsal yaşama katılabilmeleri yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP 2013) kapsamında Rize'de bulunan yaya kaldırımlarında Rize Belediyesi tarafından engelliler için hissedilebilir yaya yürüyüş yolu yapımı çerçevesinde Memişağa Parkı’na Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda Erişilebilirlik Belgesi verildi.

 

Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Müdürü İdris Altuntaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a makamında yapmış olduğu ziyarette belgeyi takdim etti.

Başkan Kasap açıklamasında, “Engelsiz Rize projemiz çerçevesinde bu tür faaliyetlerimizi yaygınlaştıracağız” dedi.

Altuntaş ise, “Yaptığımız denetimlerde Memişağa Parkımız’ın engellilerin erişilebilirliğine uygun olduğunu tespit ettik. Belediyemizle karşılıklı görüş alışverişi içerisinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çalışmalarımız engellilerin kendilerine yeter bir halde istediği yere ulaşmasına zemin hazırlamaktadır” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın