Rizeli Şimdi de Yağmur İstiyor !

Türkiye’nin en çok yağış alan ili olan Rize’de aşırı sıcak hava, yağmurla yaşamaya alışmış kent sakinlerini bunalttı.

 

Denizden esen rüzgarla artış gösteren nem oranı yüzünden 40 derece hissedilen sıcak havadan kaçmaya çalışan Rizeliler gölgelik yerlere, ağaçların altına sığınıyor, alışık oldukları yağmurun yine kenti serinletmesini bekliyor.

Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Rize’de 33 dereceye ulaşan hava sıcaklığı, denizden esen rüzgar nedeniyle artan nem ile 40 dereceye yakın hissediliyor.  Türkiye’nin en çok yağış alan ili olan ve yılda ortalama 200 günü yağışlı geçen kentte aşırı sıcaklar, alışkın olmayan yöre sakinlerini bunalttı. Serin ve gölge yerleri tercih eden, parklarda ağaçların altında ve gölgeli alanlarda serinlemeye çalışan Rizeliler, “Bu kadar sıcak havaya alışık değiliz. Yağmurla yaşıyoruz, yağmura alışmışız. Sıcaktan bunaldık” diye yakınıyor, “Yağmur istiyoruz” diye dua ediyor.

Çayeli’nde Çocuklar İçin Şişme Havuz

Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’nde de aşırı sıcaklarda bunalan çocukların isteği üzerine belediyenin girişimi sonrasında işadamı Mustafa Kasarcı’nın gönderdiği şişme havuz, çocukların kullanımına açıldı. Belediye Başkanı Necip Yazıcı, yeni havuz siparişleri verdiklerini belirterek havuzların çocukların kullanımı için değişik mahallelere kurulacağını açıkladı.

2 Bin 800 Metrede Buzul Gölünde Serinledi

Rize’deki kavurucu sıcaklardan bunalan doğa fotoğrafçısı Hasam Önder de bu kez 2 bin 800 metredeki Kaçkar Altıparmak Tabiat Parkı ‘nda yer alan Gunzetoba buzul gölüne girdi. Buzul gölünde yüzmenin kendisi için bir tutku olduğunu anlatan Önder, “Stres ve yorgunluğumu bu şekilde atıyorum” dedi.

Rize Valiliği Uyardı

Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, “Bölgemizin kıyı kesimlerinde, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıkları oldukça yüksek 37-40 derece olacaktır. Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00 – 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur” denildi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın