Güneysu’da yaralı ayı paniği

RİZE’nin Güneysu İlçesi’nde yol kenarında bulunan yaralı ayı paniğe neden oldu. Fotoğraf çekmek için hayvana yaklaşanlar, ayının bir anda saldırmaya çalışması üzerine panik yaşayıp kaçıştı. Yaralı hayvan, uyuşturucu iğnelerle sakinleştirildi.

 

Yarımada Köyü yolu üzerinde ses duyan vatandaşlar, yaralı bir ayı olduğunu fark etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri köy yolunu ulaşıma kapattı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Arka ayakları tutmayan, muhtemelen yüksekten düşme sonucu yaralandığı sanılan ayı için çevrede güvenlik önlemleri alındı.

Güneysu İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişini bekleyen kalabalıktan bazı kişiler de olayı duyunca ayının bulunduğu bölgeye koşarak cep telefonları ile fotoğraf çekmeye çalıştı. Kalabalığı görünce aniden saldıran ayı, paniğe neden oldu. Kaçışmaya başlayanlardan bazıları düştü, bazıları birbirleriyle çarpıştı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar kaçarak bölgeden uzaklaştı.

 



Olay yerine çağrılan Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri, yaralı ayıyı tüfekle uyuşturucu iğne atarak sakinleştirmeye çalıştı. Ancak her defasında görevlinin üzerine doğru saldırmaya çalışan ayıyı sakinleştrmek mümkün olmadı. Görevlilerin çalışması sürerken bu kez de Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri olay yerine gelerek jandarma ile görüşerek bilgi aldı, fotoğraf çektikten sonra bölgeden ayrıldı. Bölgede iğnelerin etkisini göstermesi ve yaralı ayının uyuşması bekleniyor.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın