BAŞKAN KASAP “706 YILLIK GELENEĞE YENİDEN IŞIK TUTTU”

BAŞKAN KASAP “706 YILLIK GELENEĞE YENİDEN IŞIK TUTTU”…

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Orta Camii arkasında ticari faaliyetlerini sürdüren Esnaflarla Cuma sabahı bir araya geldi. Osmanlı döneminden bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde sürdürülen 706 yıllık gelenekle her Cuma günü hayırlı ve bereketli kazanç için dua edildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye’nin çalışmaları, Rize’nin Kültürü ve Tarihi yapılarını korumanın yanı sıra toplumun faydasına olan örf, adet ve gelenekleri de yaşatıyor. Bugün de Yediyüz yılı aşkın bir süredir devam eden “esnaf duası”nı gün ışığına çıkardı.

HER CUMA SABAHI DUAYLA AÇILAN DÜKKANLAR…

Başkan Kasap, Cuma salasından önce Merkez Şeyh Camii İmamı Mehmet Salih Güney’in dua’sıyla ilki başlatılan programda yaptığı açıklamada; “Toplumumuzda, inancımızda ve kültürümüzde ticaretin bereketli olması noktasında her sabah ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek dükkanımızı açmak vardır. Toplumumuzdaki duyarlılığı arttırmak noktasında var olan bir geleneği burada inşaallah yeniden başlatmak ve her Cuma sabahı dua’yla dükkanlarımızı açalım istiyoruz. Biz bunu bir başlangıç olarak gösteriyoruz. Her Cuma günü farklı semtlerde ve mahallelerde bu geleneğimizin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak için ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.”dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    memati

     7 Aralık 2015 08:40
         

    cuma günü edilen dua kul hakkını silmez sayın başkan...

  2. 0 0
    {usertitle}

    cehcah

     18 Şubat 2016 18:39
         

    rizede esnafmı kalmış allah aşkına.saygısızlık hilekarlık almış başını gidiyor.ne genci nede yaşlısı...neyse boşvet başkan esnafı onlar bildikleri yoldan vazgeçmezler.siz başkan olarak iş aş duası yardımı yapın.

Yorum Yapın