Rize'de gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi

Rize merkezli FETÖ/PDY operasyonu
- Üç ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların 15'e yükseldi
- Şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi

 

Rize merkezli üç ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 15'e yükselirken, şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması, usulsüz arsa temini sağlamak" iddiasıyla dün, Rize, Trabzon ve Ordu'da 12 kişiyi gözaltına alan güvenlik güçlerinin yaptıkları ortak çalışma sonucu, Trabzon, Ordu ve Amasya'da birer kişi daha yakalanarak Rize'ye getirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e yükselirken, 7 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.S, H.K, M.G, K.Ö. ve G.U. ise sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 

Emniyette işlemleri süren, aralarında eski banka müdürü H.Y. ve müdür yardımcısı Ü.İ'nin de bulunduğu kişilerin ise ifadelerinin alınmasına devam edildiği, ek gözaltı talebi yapıldığı belirtildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan bazı kişilerin, evlerinde yapılan aramada bulunamadığı, bazılarının ise yurt dışına çıkış yaptıklarının tespit edildiği öğrenildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle 29 Ocak'ta Bank Asya Şubesi'nde ve bilgisayarlarda inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuştu.

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesi'nde eş zamanlı inceleme yapmıştı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ile diğer bazı birimlerden görevlilerin başlattığı çalışma sonucu, aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin bulunduğu 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın