"Bugüne kadar hiçbir eşyasına rastlamadık"

Rize'de kayıp kişiyi arama çalışmaları

 

- Kalkandere ilçesinde köy sakinleri, ekiplerin sonuç alınamaması üzerine son verdiği, yaklaşık bir ay önce kaybolan kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor
- Kayıp kişinin oğlu Yetimoğlu:
- "Köylüler ve arkadaşlarımla arama yapıyoruz. Hiç kimse olmadığı zaman ağabeyimle dereye inip arıyoruz"

Rize'nin Kalkandere ilçesinde 22 Mayıs'ta kaybolan kişinin bulunması amacıyla yürütülen çalışmaların sonuç alınamaması nedeniyle sonlandırılmasına rağmen köylüler, aramalara devam ediyor.

Ormanlık köyü mevkisinde kaybolan 75 yaşındaki İsmail Yetimoğlu'nun bulunması için başlatılan, 26 Mayıs'ta verilen aranın ardından 16 Haziran'da Ankara'dan gelen jandarma su altı arama timinin 3 gün boyunca sürdürdüğü çalışmalara sonuç alınamaması üzerine son verilmesine rağmen köy sakinleri umudunu koruyor. 

Kayıp kişinin oğlu Yakup Yetimoğlu, yakınları ve köy sakinleri, arama çalışmalarına devam ediyor.

Su seviyesi azalan dereye giren köy sakinleri, sopalarla kayaların altını kontrol ederek derenin her iki tarafında arama yapıyor.

- "Bugüne kadar hiçbir eşyasına rastlamadık"

Yakup Yetimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede jandarma, AFAD ve en son olarak da Ankara'dan gelen jandarma su altı arama timlerinin çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Sona erdirilen çalışmalara kendilerinin devam ettiğini anlatan Yetimoğlu, "Köylüler ve arkadaşlarımla arama yapıyoruz. Hiç kimse olmadığı zaman ağabeyimle dereye inip arıyoruz. Derenin bir kenarında o, diğer kenarında ben çalışmalarımızı yapıyoruz. Ramazanda oruçlu halde 3-4 saat uykuyla aramamıza devam ediyoruz. Babamı bulana kadar aramaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yetimoğlu, kaybolduğu günden beri babasından herhangi bir ize rastlamadıklarını belirterek, "Bir çizmesini, gömleğini ya da pantolonunu bulamadık. Denize gitse deniz atar. En yakın yerde olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayıp kişinin yeğeni Mehmet Yılmaz da İstanbul'da yaşadığını ifade ederek, "Kaybolduğunu duyduk, buraya geldik. Yaklaşık bir aydır arıyoruz. Devletimizden de Allah razı olsun. Onlar da bizi yalnız bırakmadı. Kendi imkanlarımızla derenin kenarında arıyoruz. Şu ana kadar bir türlü bulamadık." şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın