Rize'de denize girilebilecek yerler belirlendi

Rize'de denize girilebilecek yerler belirlendi

 

Rize'de denize girilebilecek yerler belirlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaz mevsimi nedeniyle Rize sahil kenarında denize girilebilecek yerlerden müdürlük teknik elemanlarınca deniz suyu örnekleri alınarak tespitler yapıldığı belirtildi.

Halk sağlığı laboratuvarında yapılan analizlerin ardından kentte denize girilebilecek yerlerin belirlendiği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Rize kent merkezinde Alipaşa plajı, İyidere'de Yalıköy ve Sarayköy plajları, Çayeli'nde Saklıbahçe, Limanköy ve halk plajları, Pazar'da Sivrikale ve Hamidiye plajları, Ardeşen'de Karaoğlu plajı, Fındıklı'da ise Yeniköy ve Kıyıcık plajlarında denize girilebilir. Bu yerlerin dışında kalan ve çoğunluğu büyük taşlardan oluşan dolgu şeklindeki kıyılarda, çok kaygan ve tehlikeli zemin olduğundan denize girilmemelidir. Aşırı yağışların hemen sonrası denizin bulanık ve dalgalı olduğu zamanlarda dere ağızlarında yüzülmemelidir."

Açıklamada, sağlıklı ve güvenli yüzme için dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralandı:

"Denizde herhangi bir kirlilik belirtisi görünce yüzülmemelidir. Yüzme suyu izlemi yüzme alanı olarak belirlenen ve halkın kullanımına açılan yüzme alanlarında yapılmaktadır. Yüzmek için bu alanlar tercih edilmelidir. Yüzülen yerlerdeki zemin özellikleri yapısal olarak farklılık gösterebilmektedir. Zemini kumdan oluşan ve dalgaların yoğun olduğu bazı kıyılarda kum kayması dip derinliğinin değişken olmasına sebep olmaktadır. Bu tür yüzme alanlarında plajda bulunan uyarılara uyulmalıdır. Güvenlik için çok iyi yüzme bilinse dahi fazla açılmamak gerekir. Denizde gereksiz cesaret gösterisi yapılmamalıdır. Plajlara yerleştirilen uyarı levhalarında belirtilen uyarılara ve kurallara uyulmalıdır."

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Rize

     24 Temmuz 2016 13:01
         

    Denize girilecek yerler diyordsunuz buralarda denize giren çocukların gözlerinde enfeksiyon çıkıyor. Dopru düzgün rutin tahlilller yapılmadan halkın sağlığıyla oynuyosunuz.

Yorum Yapın