Rize'de Elektirik Faturaları Vatandaşı Çarpıyor!..

Elektrik kesintisi ile birlikte fatura da günün kısa tutulması vatandaşları çileden çıkartırken Epsas müdürlüğü vatandaşlara ödeme tarihini belirleme şansı verdi.

 

 

Rize Aksa şirketler gurubuna bağlı elektrik şirketinin fatura kesim tarihi ile 10 gün süre vermesi vatandaşların şikayetlerine neden oldu.

    Vatandaşların AKSA şirketler gurubuna bağlı elektrik şirketlerinin faturaların dağıtımı ile arada ki kısa sürede elektrik kesintisi yapması üzerine mağdır olduklarını belirten vatandaşlar “ Kimimiz emekli veya çalışan, maaş günümüz belli, elektrik faturalarının gelmesi ile birlikte kısa süre sonra elektriğimiz kesilmekte,  buna mutlaka çözüm bulunmalı” dediler.

        Ödemeleri vatandaş belirleyecek

Epsas Müdürlüğünden verilen bilgiye göre fatura kesim tarihinin her ayın 3 veya 4 ü olduğu ve bu tarih sonrası 10 gün içinde faturaların ödenmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşların mağdur olmamaları için Epsas müdürlüğüne başvurarak ödeme tarihlerini kendilerinin belirleyebileceği ayrıcı ödeme talimatı ile ödemelerin rahat bir şekilde yapılabildiği bildirildi. Verilen bilgiye göre fatura kesim tarihi sonrası telefon numaraları belli olan vatandaşlara telefon mesajı ile mesaj atıldığı ve kesim öncesi yine mesajlarla uyarıldığı bildirildi.

       AKSA kendini ve tesisatları yeniliyor

Verilen bilgiye göre 2016 yılı 15 milyon TL olan yenileme çalışmalarında  70 noktada çalışmaların devam ettiği, ayrıca 2017 yılı için 22 milyon TL yenileme ve bakım ücretleri için ödenek ayrıldığı belirtildi. Ayrıca AKSA gişe ve tüm ofislerini yenileme çalışması başlattığı bildirildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın