Başkan Kasap'tan "heykel" açıklaması

Başkan Kasap'tan "heykel" açıklaması
- Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap:
- “Söylemler bizi derinden üzmüştür”

 

 

 

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Atatürk heykelinin taşınmasının ardından konunun yanlış yorumlanması nedeni ile ortaya atılan olumsuz söylemlerin kendilerini üzdüğünü belirtti.
Kasap konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, heykelin taşınmasını değerlendirerek “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi çerçevesinde Rize Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında meydanda bulunan Atatürk Heykelinin Rize Valiliği önüne nakli güvenli bir şekilde sağlandı. Dün gündüz itibariyle Rize Belediyesi ekiplerince başlatılan Heykelin nakil çalışmaları gece geç saatlere kadar devam etti. Heykel akşam saatlerinde Rize Valiliği önündeki Resmi tören alanına yerleştirildi. Titizlilikle yürütülen çalışmalar kapsamında Heykelin montaj işlemi ekipler tarafından tamamlanırken, heykelin çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor” dedi.
Kasap, haksız eleştirilerin kendilerini üzdüğünü belirterek “Bilindiği üzere Rize Belediyesi olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projemizin inşaat çalışmaları başlatılmış olup, kazı çalışmalarının devam ettiği alanda bulunan Atatürk Heykelimizin yeni tören alanımız olan Rize Valiliği önüne taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Heykelin taşınma süreci bazı kesimler tarafından heykel kaldırıldı ve akıbeti belirsiz gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmıştır. Fakat yapılan bu çalışmada bundan sonraki resmi törenlerimiz Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk Heykeli ekiplerimiz tarafından güvenli bir şekilde yeni tören alanına yerleştirilmiştir. Bu çalışmanın altında farklı nedenler arayarak, konuyu farklı noktalara çekme gayreti içerisinde olan bazı kesimlerin gerek ilimizle gerekse Rizeli vatandaşlarımızla ilgili söylemleri bizleri derinden üzmüştür. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi inşaat çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz bu çalışmanın altında hiçbir suretle farklı düşüncelerin olmadığını kamuoyunun takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    rizeli

     25 Aralık 2016 03:07
         

    bos ver baskan bunlar öküz altinda buzak arayan tip lerdirler   gezi de aynisini yapmadilarmi  agac dediler ülkeyi savas alanina cevirdiler  sonra bildiri yayinlamadilarmi yok efendim biz havaalani  köprü  marmaray istemiyoruz  peki ne istiyorsunuz  kaos   ..it ürür kervan yürür

Yorum Yapın