RİZE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SONA YAKLAŞILDI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize’nin önemli yatırımlarından olan “Timya Vadisi” olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Projesinde 759 adet konut inşasının 2017 Yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi

 

 

Rize Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde 79 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Yeniköy mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin sosyal donatı alanı ve yeşiliyle çevre düzenlemesiyle örnek olduğuna dikkati çeken Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapımı devam eden proje alanında 14 blok 759 adet konut ve 1 adet AVM’nin inşasının tamamlanarak 2017 ortasında Daire Kura çekimlerinin yapılacağı ve 2017 yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

MAHALLE HAVASI YANSITACAK…

Proje kapsamında, konut bölgesinde AVM ve ticari faaliyetlerinde olacağını ifade eden Başkan Kasap, proje ile esnafla konut sahipleri iç içe bulunup geleneksel mahalle kültürünün de yansıtılacağını söyledi. Belediye Başkanı Kasap, Türkiye'deki önemli kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi de Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'dir. Projenin tamamlandığında Rize’ye ayrı bir güzellik katacağını kaydetti.

BAŞKAN KASAP, CAMİİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR…

Başkan Kasap, 17 Şubat 2016 tarihinde Ek Protokol ile Hamam deresi kentsel dönüşüm projesinin % 1.25’ini kapsayan Camii inşaatının iş kapsamından çıkarılarak pursantaj bedelinin TOKİ tarafından Belediyeye aktarıldığını ifade etti. Camii inşaatının zemin altına müteahhid firma tarafından 70 adet fore kazık yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın