BULGARİSTAN TÜRK ÇAYINI ÇOK SEVİYOR

                                   BULGARİSTAN TÜRK ÇAYINI ÇOK SEVİYOR

 

 

ÇAYKUR, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (Eko Avrasya) ve Batu Platform işbirliğinde hazırlanan “Balkanlar Türk Çayı ile Isınıyor” adlı Türk Çayı tanıtım organizasyonunda ilk durak Bulgaristan Türklerinin başkenti Kırcaali oldu.

ÇAYKUR YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun da katıldığı organizasyon ülkede yaşayan soydaşlar başta olmak üzere komşu ülke halkından büyük ilgi gördü. Kırcaali Otogarı’nda gerçekleştirilen Türk Çayı Tanıtım Günleri Ömer Lütfi Derneği folklor ekibinin gösterileriyle başladı.

ÇAYKUR Tanıtım Tırı’nın ikramlarda bulunduğu organizasyona; Bulgaristan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Milletvekili Şaban Ali Ahmet, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mustafa Mehmed, Batu Platformu Başkanı ve Hasköy Müftüsü Basri Eminefendioğlu, Eko Avrasya Başkanı Hikmet Eren, Başkan Yardımcısı Ebubekir Kipel, Genel Sekreter Beşir Var başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı açıklamada; “Tabi ki, çay bahane, biz bu tanıtım günleri ile kardeşlerimizle hasret gidermek istedik. Bugün Kırcaali’de başlayan etkinliklerimiz, Bulgaristan’da kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı diğer şehirlerde ve hemen ardından ise Romanya’da devam edecek” dedi.

Hedeflerinin Türk Çayını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirten ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu; “Çayımız üzerine kar yağan, dolayısıyla haşere barındırmayan dünyanın en organik çayı, bizim çayımız haşere barındırmadığı içinde zehirli ilaçlar kullanmıyoruz, dünya çayımızın bu özelliğini yeni yeni öğrenmeye başladı, dünya artık çayımızı tanıdı ve biliyor. Şu anda 88 ülkedeyiz, yeni ürünümüz, soğuk içeceğimiz Didi ile pazar alanımızı daha da geliştireceğimize ve tüm dünyada hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum” dedi

Bulgaristan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Milletvekili Şaban Ali Ahmet ise yaptığı açıklamada; “Bugün bizim için güzel bir gün, hem Sayın Genel Müdürümüzü ve ekibini ağırlıyor hem de Türk Çayını Bulgaristan vatandaşlarına tanıtıyoruz. Balkan coğrafyasında Osmanlı’dan kalma bir kahve kültürü var, ancak aynı kültürü paylaşan iki ülke halkının Türk Çayını da paylaşabileceğini düşünüyorum” dedi.

15 Temmuz darbe sürecinin Türkiye ve Bulgaristan Türkleri için bir dönüm noktası olduğunu da belirten Şaban Ali Ahmet; “Bu yapılmaya çalışılan iş akıl alır bir şey değil, FETÖ Terör Örgütünün yaptığı bu isyan girişimi bizim tarafımızdan sert bir dille kınanmıştır. Ancak biz olaya diğer bir pencereden de bakıyoruz. Türkiye’nin gerçek gücünü görmeyen ya da görmek istemeyen ülkeler bu süreçte Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu görmüş oldu. Türkiye artık 1980’li yılları geride bıraktı, demokrasisi oturmuş güçlü bir ülke haline geldi. DOST Partisi olarak Türkiye ile Bulgaristan’ın ilişkilerinin daha da ileriye gitmesi için mücadele veriyor ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. Dünyanın en organik çayının Türk Çayı olduğuna dikkat çeken Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (Eko Avrasya) Başkanı Hikmet Eren yaptığı açıklamada; “Çayımızı tüm dünyaya tanıtmak amacıyla soydaş ve akraba toplulukların yaşadığı KKTC, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova ve Makedonya’da bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu gün ise Bulgaristan Türklerinin başkenti Kırcaali’deyiz. Amacımız hem onlarla bir yudum çay içmek, hem hasret gidermek, hem de onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek. Programımız Filibe, Burgaz, Bükreş ve Köstence’de yapacağımız etkinlikler ile devam edecek” dedi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

ÇAYKUR Tanıtım ve İkram Tırı, Kırcaali’nin ardından tanıtım çalışmalarını, Jivkov rejimine karşı ilk hak arayışlarının başlatıldığı Cebel kasabasında devam etti.

 

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve beraberindeki heyet burada Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ile bir araya geldi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın