Başkan Metin Kalkavan Başbakan Binali Yıldırım'a, fahri doktora unvanı verdi

 

 

10 Haziran 2017 Salı günü Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde Türk ve Dünya Denizciliğinin bilgi seviyesinin gelişmesine önemli katkıları bulunan Başbakan Binali Yıldırım’a Fahri Doktora payesi takdim edildi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve İMEAK DTO Başkanı ve aynı zamanda Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan’ın elinden Fahri Doktora diplomasını alarak bir konuşma yaptı.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, üniversite kurulumunda çok zorluk çektiklerini fakat şu anda öğrencilerin mezuniyeti sebebiyle bu zorlukların teker teker unutulduğunu dile getirdi. Metin Kalkavan, Denizcilerin her zaman yüksek kapasiteli insanlar olduklarını bu sebeple de sürekli hedef olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi. Diplomaların verilmesinden sonra Okul Birincisi Gökçe Barış bir teşekkür konuşması yaptı. Barış; “Hepimiz Piri Reis Üniversite’ne farklı şehirlerden, farklı kültürlerden geldik. Hepimizin farklı düşünceleri, hayalleri vardı. Hepimizin ortak bir paydası vardı ki, o da, iyi bir eğitim almak... Birçoğumuz bu amaç uğruna ailelerimizi, çocukluğumuzun geçtiği mahalleleri, yakın dostlarımızı geride bıraktık. Okuduk, çalıştık, çabaladık ve bugün seçkin bir üniversiteden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Okul Birincisi Gökçe Barış Konuşmasına şöyle devam etti. “Biz üniversite hayatımıza 5 yıl önce bizler kadar küçük ve içten, mütevazı bir okulda başladık. Geçen yıllar sadece bizi değil okulumuzu, okulumuzun olanaklarını, bilgi ve deneyimlerimizi de büyüttü. Bu beş yıl içerisinde; düşünmeyi, tartışmayı, üretmeyi, sevmeyi, anlamayı ve en önemlisi öğrenmeyi öğrendik. Bilgiye nasıl ulaşabileceğimizi, eğitimin ve gerçek bilgeliğin sadece kütüphane duvarları arasında veya dünya sınırlarında olmadığı öğrendik….. Biz kısaca, öğrenmenin, sonu olmayan bir sefer olduğunu öğrendik. Biz Piri Reis Üniversitesi öğrencileri için her türlü fedakârlığa katlanan ve her zaman her koşulda yanımızda olan, mesafelerin engel olmadığını denize çıkmadan önce bize öğreten ailelerimize ve verdikleri eğitimle daima yolumuzu aydınlatan saygıdeğer hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Tören, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı yapıldı. İftar saatinde tüm katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Piri Reis Üniversitesi Gemisi’nden yapılan havai fişek gösterisi ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle son buldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     15 Haziran 2017 13:21
         

    kalkavanin yaptigi gemilan savasmi yapacagiz koca ülkem kimlere kaldi bir rizesporu batiranlar savas gemisi yüzdürecekler  bunun denizci akrabasi olan armatör denizci kalkavan fetönün en büyük abilerinden degilmiydi yoksa benmi yaniliyorum ihsan kalkavan la bunun nasil bir iliskileri mevcuttür inanki insanin aklina türlü türlü fikirler gelmiyor degil -yillar önce benim bir yakinim ayni soy isim benzerliginden  bir gün sorusturmaya tabi tutlmustu biri rizeli ötekisi edirneli olmasina ragmen demekki devletin gücü normal vatandasi sorgulamaktan geciyor...beyler böyle yaparak bir daha ALLAHkorusun  kalkisma olayinda  anadoluda kedileri bile sokaga dökemessiniz

Yorum Yapın