RTEÜ BESYO Özel Yetenek Sınavı

 

 

2012 yılında kurulmuş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Rekreasyon Bölümü olmak üzere 4 bölümü bünyesinde barındırmaktadır.

İlk kez 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Özel Yetenek sınavı ile Spor Yöneticiliği Bölümü öğrenci alımına başlanmıştır. Bu yıl üçüncü kez öğrenci 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Özel Yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Özel yetenek sınavlarında amaç belirli düzeyde spor yapmış ve sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş sporcular arasından en iyilerini seçip, spor eğitimcisi olarak yetiştirmektir. Yüksekokulumuzda akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginleşmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi ve özgün sınav sisteminin etkilerinden ötürü yüksekokulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır.

2017 yılında yapacağımız bu sınava değişik illerden 79 u kız 309 u erkek olmak üzere toplam 398 öğrenci müracaat etmiş bulunmaktadır.

Sınavlara katılan adayların sporculuk düzeyi puanlanıp, koordinasyon testine alınacaklardır. İlan edilen kontenjan sayısı kadar aday elde ettikleri derecelere göre belirlenip, öğrenci olarak yüksekokulumuza girmeye hak kazanacaktır. Üniversitemiz sınavların adil ve güvenli bir şekilde yapılması için her türlü hazırlığı yapmış bulunmaktadır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın