VALİ YAZICI:" HERKES ÇOK KİTAP OKUSUN"

Vali Ersin Yazıcı, Merkez Gündoğdu 29 Ekim Ortaokulu'nda düzenlenen okuma saatine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okudu

Vali Ersin Yazıcı ve İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş RENK Projesi kapsamında uygulanan ve öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmak için yapılan kitap okuma saatine katıldı.

 

 


Okul Müdürü Barbaros Konur ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Ersin Yazıcı, 29 Ekim Ortaokulunun girişinde öğrencilerle sohbet etti.

Kitap okuyan çocukların daha başarılı olduğunu bilimsel araştırmaların ortaya koyduğunu dile getiren Vali Yazıcı, “Başarılı öğrencilerin aynı zamanda iyi bir okuyucu oldukları bilinmektedir. Kitap okumak öğrencinin zihinsel gelişimini sağlar. Ders başarısını artırır.

Bir öğrenci kitap okuma alışkanlığına sahipse, dersini daha çabuk yapabilmeyi öğrenir.  Sınavlarda başarılı olur.

Kısacası kitap okumak hayatımızın her alanında bize yardımcı olur; daha güzel ve sağlıklı düşünmemizi sağlar. Herkese çok kitap okumalarını tavsiye ederim. ”şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin ve velilerin esas gayesinin, çocukları daha iyi yetiştirmek ve daha kaliteli bir eğitime kavuşturmak olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 


“Ailelerin çocuğun kitap okuma meselesini boş zamanlarda yaptıkları iyi bir şey değil, gerçekten okul başarısını etkileyen bir etken olarak görmesi gerek. Öğretmenlerin de okuldaki okuma saatlerini nitelikli hale getirmesi lazım.” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın