Öğrencilere “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” eğitimi verildi

Öğrencilere “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” eğitimi verildi



Rize Sağlık Müdürlüğünce öğrencilere “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” eğitimi verildi.

Bilişim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından Kurtuluşu Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören öğrencilere “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” konularında eğitim verildi.

Akabinde okul bahçesinde tüm öğrencilere yönelik Sağlık Yaşam Aracı eşliğinde teknolojinin zararları ve bağımlılık konularında bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapıldı.

Etkinliğe Halk Sağlığı Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Salih Yıldırım ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, bilim ve teknolojin her geçen gün hayatı kolaylaştırdığını ancak teknolojinin ve internetin amacına uygun kullanılmadığı ve güvenlik önemlerinin yeterince alınmadığı durumlarda hem gençlerin hem de ebeveynlerinin olumsuz etkilenebileceğini vurguladı.

Tepe, son yıllarda ülkemizde neredeyse her çocuğun internet kullanıcısı olduğunu ve ailelerin çocuklar üzerinde kontrolünü giderek kaybettiğini göz önünde bulundurulacak olursak, hem çocukların hem de ailelerin sanal ortamda güvenli olmadıklarını ve uzun süreli internet kullanımının bağımlılık geliştirebileceğini ifade etti.

Ülkemizde ve dünyada çok ciddi bir sağlık sorunu olan Madde Bağımlılığı kadar Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı da günümüzde giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu haline geldiğine vurgulayan Tepe, bizlerde koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında her yıl eğitim ve seminer faaliyetleri düzenlendiklerini ve özellikle “İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı” konusunda yapılacak olan faaliyetlere önem vereceklerini belirtti.

Tepe, planlanan faaliyetlerde vatandaşların çoğunluğuna ulaşabilmek için sağlık personeli, kurum çalışanları, ilk ve ortaokul öğrencilerine ve ailelerine ulaşmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın