Adalet Bakanlığı personeline Rize'de eğitim veriliyor

Adalet Bakanlığı personeline Rize'de eğitim veriliyor
- Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Kurçenli:
- "Bu yıl 5 bine yakın Adalet Bakanlığı personeline Rize'de eğitim vermiş olacağız. Buradaki amacımız Adalet Bakanlığı personelini çok daha donanımlı, becerikli ve nitelikli olmasını sağlamaktır"




Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığınca Rize'de açılan Personel Eğitim Merkezi'nde öfke kontrolü, stres yönetimi, etik ile hizmet sunumu konularında eğitimler veriliyor.

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi'nin 3 Nisan 2017 yılında hizmet vermeye başladığını söyledi.

Geçen yıl bin 500'e yakın Tükiye'nin dört bir yanından gelen Adalet Bakanlığı personelini Rize'de eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Kurçenli, "Bu yıl 5 bine yakın Adalet Bakanlığı personeline Rize'de eğitim vermiş olacağız. Buradaki amacımız Adalet Bakanlığı personelini çok daha donanımlı, becerikli ve nitelikli olmasını sağlamaktır. Geçen yıl itibari ile başladığımız bu çalışmalarda her bir eğitim programında, nitelikli eğitimler veriyoruz ve bundan dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Kurçenli, Türkiye'nin ilk Adalet Bakanlığına bağlı eğitim merkezi olmaları nedeniyle de büyük bir ilgi gördüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hakkari'den Edirne'ye, Samsun'dan Hatay'a Türkiye'nin 81 ilinde 39 ağır ceza merkezinde, 592 adliye binasında, 42 idari mahkemesinde, 15 bölge adliye mahkemesinde ve 7 bölge idare mahkemesinde olmak üzere toplamda 5 bin yazı işleri müdürlüğüne, 5 bine yakın mübaşir kadrosuna, 5 bine yakın icra müdürlüğü, müdür yardımcılığı, icra katibi kadrosuna, 35 bine yakın da adliye zabıt katibi olmak üzere bugüne kadar 60 bine yakın yardımcı yargı personeline eğitim vermek üzerine kurulduk. Bu amaçta hizmet vermek gayreti ile tüm personelimiz ile birlikte çalışıyoruz. İnşallah bu eğitim ihtiyacını gidermek için en kaliteli hizmeti burada gerçekleştireceğiz."

Temel amaçlarının personelin kamu hizmeti sunma standardını artırmak olduğunu vurgulayan Kurçenli, şunları kaydetti:

"Bu nedenle gerek adalet bakanlığı personeline gerekse de valilik personeline vermiş olduğumuz eğitimde kişisel gelişime katkı verecek nitelikli bir eğitim formasyonuna sahibiz. Özellikle üzerinde durduğumuz konular öfke, stres yönetimi, etik ve hizmet sunumu artırma konusunda ne gerekirse onun yapılabilmesidir. Bu doğrultuda hem kendi personelimiz ile hem de Türkiye'nin dört bir yanından çağırdığımız konusunda uzman hocalarımız ile bu ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz. Amacımız Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan kişilerin kendilerine gelen vatandaşlara ailesinden bir bireymiş gibi davranmasını sağlamaktır."
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın