DAMLA PROJESİ RTEÜ'DE HAYAT BULDU

Damla Projesi RTEÜ’de Hayat Buldu

 

 


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 29 Kasım – 06 Aralık 2014 tarihleri arasında Türk kültürünü daha yakından tanımak, toplumumuzun çeşitli kesimlerine ulaşmak amacıyla hayata geçirilen 'Damla Projesi' kapsamında, üniversite öğrencisi yerli ve yabancı 45 genç için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisi’nde tanışma toplantısı yapıldı.
Toplantıya; Rize Milletvekili Hasan KARAL, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail SOBA, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan KARSLI ile Prof. Dr. Hasan EFE, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan ER, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU, Proje Koordinatörü Sakarya Üniversitesi emekli Öğretim Elemanı Mehmet Salih KÖSE ile Fas, Mısır, Filistin, Suriye, Gambiya, Çin, Uygur, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan,  Lübnan, Ürdün, Tunus, Cezayir, Yemen, Türkmenistan, Romanya, Bosna Hersek, Moritanya, Moğolistan ve Bahreyn olmak üzere toplam 25 yabancı ülkeden ülkemizdeki üniversitelerin çeşitli bölümlerinde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.
Toplantıda selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Gençlik ve Spor Bakanlığının Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Rize’ye ziyaret gerçekleştirip ülkemizin değişik üniversitelerinde eğitim gören uluslararası öğrencileri Üniversitemizde de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitemizde 340 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Rektör Prof. Dr. KARAMAN: “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ismini taşıyan bir üniversite olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen siz değerli öğrencilere her zaman kucak açmaktan büyük bir memnuniyet duyarız. ” dedi.
Rize Milletvekili Hasan KARAL ise, uluslararası öğrencilerin Rize’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu ziyaretiniz inanıyorum ki Üniversitemizin güzelliğine güzellik kattı. İnşallah ülkenize döndüğünüzde ülkemizin güzelliklerini, tarihi zenginliklerini anlatacaksınız.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde göstermiş oldukları hassasiyet dolayısıyla misafir öğrencilere teşekkür belgesi ile Üniversitenin hediyeleri takdim edildi.
Konuk öğrenciler ise ziyaret programı kapsamında bölgede çektikleri fotoğrafları eleyerek ilk üç olarak belirledikleri Rize’yi yansıtan fotoğrafları Rize Milletvekili Hasan KARAL’a, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a ve Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail SOBA’ya hediye ettiler.

Konuk öğrenciler, oldukça beğendikleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eğitim görmek istediklerini kaydederek ülkelerine döndüklerinde gönül elçileri olarak Rize’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini anlatacaklarını belirttiler.
Toplantı sonunda günün anısına toplu fotoğraf çektirildi. Ardından ise konuk öğrencilere Üniversitenin Merkez Kampüsü gezdirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın