ÇOK ETKİLENDİM

ÇOK ETKİLENDİM

 

Vali Ersin Yazıcı İlimizde faaliyet gösteren Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  Kurum yetkililerinden bilgiler alan Vali Yazıcı, Rehabilitasyon Merkezinde kalan ve eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

 

Vali Yazıcı’nın Rehabilitasyon Merkezine yapmış olduğu ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Kaymakam İhsan Selim Baydaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ile diğer ilgililer de hazır bulundu.
Atölyelerde öğretmenlerin nezaretinde hediyelik eşya üretimi yapan değişik yaş gruplarındaki gençlerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerle beraber çalışma yaparak, rehabilitasyonun büyük sabır gerektiren bir konu olduğunu söyledi.
Engelli bireylerin sosyal yaşama katılmaları bakımından Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde verilen hizmetin oldukça önemli olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, engelli vatandaşların burada yaptıkları çalışmaların hem onların bireysel becerilerini geliştirmeleri açısından hem de sosyal bir ortamda yer almaları açısından oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Vali Yazıcı, atölyelerde yaptığı incelemelerde engelli öğrencilerin çok güzel ürünler ortaya çıkardığını gördüğünü ve ayrıca engelli vatandaşlarımıza eğitim ve fırsat verildiğinde gurur veren başarılara imza attıklarını söyledi.
Son dönemlerde Türkiye’de engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Vali Yazıcı, "Engellilerin sorumlu insanlar olarak kendi yaşamlarını düzenlemeleri için bağımsızlıklarını ve öz güvenlerini kazanmalarını, toplumun ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine, üretime aktif biçimde katılmalarını çok önemsiyoruz ve bunun için gereken adımları atıyoruz. Engellilerimizin toplumdan soyutlanmadan, doğal yaşam biçimini paylaşmalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaları için üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. ”dedi.
Vali Ersin Yazıcı, temel amaçlarının, engelli bireylerin bilgi ve beceri düzeylerini artırarak, onların toplumda üretken ve kendilerine yeterli hale gelmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, bu amaç kapsamında engelli gençlerin atölyelerde yaptıkları ahşap boyama, takı, boncuk gibi el sanatlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de bulunduklarını söyledi.

 

Çocukların el becerileriyle yaptığı seramik ve ahşap boyama çalışmalardan çok etkilendiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Usta öğreticilerimiz de belli ki çok emek vermişler. Atölyede çalışmaktan çok mutlular. Gerçekten çok güzel işler çıkmış. Bu önemli görevi fedakârca ve özveri ile yerine getiren eğitimcilere de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 Engellerine rağmen kendilerine özgü marifetleriyle çeşitli eserler ortaya koyan öğrenciler, yaptıkları bir tabloyu da Vali Yazıcı’ya hediye ettiler.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın