ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİNDEN RTEÜ ÖĞRENCİLERİNE BURS

ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİNDEN

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BURS

 

 

 

2013/2014 eğitim öğretim yılında sınıflarında ilk beşe giren Tıp Fakültesi öğrencilerine Ensar Vakfı Rize şubesi tarafından ödülleri dağıtıldı.

Ödül dağıtım programına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem ALGÜN, Ensar Vakfı Rize şube başkanı Fethullah ŞEN, RTEÜ Sağlık Bilimleri Enstitü müdürü Doç. Dr. Adnan YILMAZ, Ensar Vakfı Rize şube yönetim kurulu üyeleri, Sağlık Bilimleri Enstitü sekreteri Hüseyin YILMAZ ve Fakülte sekreterimiz İbrahim AVCI’ da katıldı.

Ödül takdim töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem ALGÜN şunları ifade etti. “8. Yılında, genç bir Fakülte olan RTEÜ Tıp Fakültesi’nin temel amacı; Ülkemizin sağlık problemlerini bilen ve bunlara karşı yeterli bilgi ve beceriyle donanmış, araştırmacı yönü olan, kendini sürekli olarak yenileyen, bölge halkına, diğer bütün insanların hak ettiği gibi, çağdaş tıp yöntemleri ile koruyucu ve tedavi edici hasta hizmetleri sunacak hekimler yetiştirmektir dedi.

Prof.Dr.Ekrem ALGÜN: Bilindiği üzere fakültemiz yakın zamanda hizmete girdi. Fakültemizin hızla gelişebilmesi için ciddi projeler yürütmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların yürütülebilmesinin en önemli basamaklarından biri de fakültemizin tercih edilebilirlik oranını yükseltmektir. Tercih oranı ve taban puanımızın yükselmesi fakültemizin gelişimine ciddi oranda bir ivme kazandıracaktır. Burada ayrıca okuyan öğrencilerin başarılarının teşviki ve ödüllendirilmesi de önemli bir pozitif etki meydana getirecektir. Bu destekler konusunda Ensar Vakfı Rize Şubesi ile birtakım görüşmelerimiz oldu. Buna göre Fakültemizde okuyan öğrencilerimizden sınıf düzeylerinde ilk 5 sırada yer alan öğrencilerimizin başarılarını desteklemek için bu yıl bir kez olmak üzere, bundan sonraki yıllarda ise aylık olarak vereceğimiz burslarla ödüllendirmeye çalışacağız. Buradaki amacımız fakültemizin önümüzdeki yıllarda tercih edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda kazandıktan sonra da üstün gayret gösteren öğrencilerimizin akademik alandaki başarılarının ödüllendirilmesi ve diğer öğrencilerin de önümüzdeki yıllarda bir gayret içerisine girmelerini temin edebilmektir. Bu imkanın bizlere sunulmasındaki gayret ve katkılarından dolayı Ensar Vakfı Rize Şube başkanı Fethullah ŞEN’in şahsında, Rize şubesi yönetim kuruluna ve Genel Merkez yönetim kuruluna ve bu işe gönül veren, katkı sağlayan herkese şahsım ve fakültem adına teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu tür teşvikler fakültemiz ve üniversitemiz açısından hayırlı sonuçlara vesile olacaktır.

 

 

Ensar Vakfı Rize Şube Başkanı Fethullah ŞEN de şu açıklamalarda bulundu:Üniversitemizle yaptığımız bu işbirliği ile hedefimiz ilimizin eğitimindeki başarısına destek vererek kalitenin artmasına katkı sağlamaktır. Öğrencilerimize maddi olarak katkıda bulunurken diğer öğrencilerin de çalışmalarını teşvik etmektir. Geleceğe iyi güzel ve sağlam bakabilen öğrencilerin yetişmesine katkıda bulunabilmektir. Önümüzdeki yıl Tıp Fakültesinde başarılı olan öğrencilerimize her ay burs vererek bu desteğimizi sürdüreceğiz. Bu noktada halkımızın vakfımıza olan teveccühü de her geçen gün artmaktadır. Biz de gücümüz oranında burs ve katkı sağladığımız öğrenci sayımızı her geçen gün artırmayı hedefliyoruz. Özellikle ilimize muhacir olarak geldiğini düşündüğümüz kardeşlerimize Ensarın sıcaklığını ve kardeşliğini hissettirmeye çalışıyoruz. İnşallah imkanlarımız arttıkça belki önümüzdeki senelerde sadece Tıp Fakültesinde değil kademeli olarak diğer fakültelerde de bunu gerçekleştirebilmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız yardımların hayırlara vesile olmasını diliyor ve emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı arz ediyorum.

Program daha sonra sınıflarında ilk 5’e giren öğrencilere çeklerin takdimi ile sona erdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın