KİTAP KAHRAMANLARI

KİTAP KAHRAMANLARI

 

 

  1. Kütüphane Haftası 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anısına “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” ana temasıyla Rize’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen tören Saygı duruşu ve istiklal marşının seslendirilmesi ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sait Çalka yaptı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar Vural, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, kamu kurumlarının yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende kitap ve kütüphanenin önemine dikkat çekildi.

 

 

Programda öğrencilerle neşeli bir sohbette bulunan Vali Ersin Yazıcı da, “Kütüphane Haftaları, her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır.51. Kütüphane Haftası’nın kutlama teması da Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler olarak belirlenmiştir. Kitaplar farklı kültürlerle iletişimin en önemli aracıdır. Kitaplar bütün dünyanın düşüncelerini ve kültürünü yansıtıyor, insana yalnız olmadığı duygusunu hissettiriyor. Kitap kahramanları ile aynı hayatı yaşamanın son derece zevkli olduğunu kaydetti.” Öğrencilerin okuduğunu anlama ve anlatım becerilerinin geliştirilmesi açısından okumanın büyük bir faydası olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, Rize'de okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ve yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan ve Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Ödüllerin bir kısmını Vali Ersin Yazıcı verirken bazılarını da İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar Vural verdi.

Programdan sonra Vali Yazıcı ve beraberindekiler, Kütüphaneler Haftası nedeni ile Çaykur Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı resim ve kitaplar sergisinin açılışına katıldılar. Vali Yazıcı, sergiyi gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın