RTEÜ’de Uluslararası Öğrenciler Kahvaltı Buluşması

RTEÜ’de Uluslararası Öğrenciler Kahvaltı Buluşması

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Üniversitenin Sosyal Tesisi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Kahvaltı Buluşması programına; Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Osman Aşkın BAK, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan ER, Rektör Danışmanı Emre ÇAĞLAK, SKS Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR, idari personel ve üniversitede eğitim-öğretim gören ABD, Afganistan, Almanya, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Filistin, Irak, İran, İtalya, Kırgızistan, Kıbrıs, Malavi, Moğolistan, Nijerya, Somali, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan ve Yemenli yaklaşık 200 dolayında uluslararası öğrenci katıldı.

 

 

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, organizasyonu düzenlemekteki amaçlarının, üniversite bünyesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerle kaynaşmayı artırmak olduğunu belirterek ülkemizin son yıllarda uluslararasılaşmaya ve uluslararası öğrencilerin ülkemizde eğitim görmesine özel bir önem verdiğini söyledi. Şuan itibariyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin değişik bölüm ve programlarında 26 farklı ülkeden 300 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Rektör: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, siz değerli öğrencilerimizi T.C. vatandaşı olan öğrencilerimizden ayırt etmiyoruz. Üniversitemizde ve ülkemizde en iyi bir şekilde eğitim almanız için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Osman Aşkın BAK ise öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşmada; “Güçlü akademik kadrosu, donanımı, bilimsel çalışmaları ile adından söz ettiren marka bir üniversitede eğitim görme fırsatı yakaladınız. Burası sizin eviniz. Burada bilimi, teknolojiyi öğrenin.” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin, Üniversitemizden elde ettikleri bilgilerle donanımlı bireyler haline geleceğine ve ülkelerine dönüklerinde başarılı çalışmalara imza atacaklarına yürekten inandığını kaydeden Dr. Osman Aşkın BAK, bilgi, özgüven, başarma arzusu ve hedef belirlemenin eğitim sürecinde bireyler açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Osman Aşkın BAK ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN öğrencilerin masalarına giderek tek tek tanıştılar.

 

 

Programda, uluslararası öğrenciler adına Yemenli Hassan RAGEH, Somalili Zeynep Ahmed MOHAMOUD, Gürcistanlı Rolandi VANADZE, Azerbaycanlı Orkhan İSTAMOV, Suriyeli Rinas SHAABAN, İranlı Masoumeh HEYDARVAND konuşma yaparak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Etkinlik, günün anısına Rektörlük Binası önünde toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın