RTEÜ’de MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde mezuniyet töreni


 


 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden mezun olan 3 bin öğrenci için tören düzenlendi.

Üniversitenin Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Nusret Bayraktar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Karaman, burada yaptığı konuşmada, 11 fakülte, 7 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulundan 3 bin öğrencinin başarıyla mezun olduğunu, bu güne kadar yaklaşık 30 bin öğrencinin başarı ile mezun olarak hayata atıldığını belirtti.

Birçok alanda olduğu gibi üniversitenin akademik yayın ve bilimsel faaliyetlerde de yükselen bir grafik ortaya koyduğunu ifade eden Karaman, uluslararası bilimsel çalışmalarda 280 yayın yapıldığı, 13 TÜBİTAK, 2 Avrupa Birliği projesinin kabul edildiğini söyledi.

Uluslarası öğrenci sayısını artırmak için çabaladıklarını kaydeden Karaman, "Tarihe baktığımızda eğitimin önemi çok net olarak görülmektedir. Millet olarak dünyaya hükmettiğimiz dönemler ilmiye sınıfının ve dönemin üniversitelerinin güçlü olduğu dönemlerdir. Türkiye olarak 2023 ve 2071 vizyonuna ulaşmak, dünyanın en güçlü 10 ekonomik gücü arasında olmak ve bölgesinde lider ülke Türkiye'yi oluşturmak istiyorsak üniversitelerin desteklememiz, bütçeden araştırma geliştirmeye ayırdığımız pay ve verdiğimiz destek ile ilmiye sınıfını güçlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Karaman, Türkiye'de okullaşma oranının yüzde 81'i aştığını vurgulayarak, "Okullaşma oranıyla üniversite eğitimi, ülkenin en büyük şehirlerinden en ücra köşesindeki köylerinde yaşayanlarına kadar hiçbir gencimiz için ulaşılmaz bir hedef değildir. Anadolu insanına bu imkanı veren dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yapan bu toprakların tekrar ilmin, bilginin, araştırmanın, eğitimin merkezi haline getiren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlar, öğrenci andını okudu. Bu sırada öğrenciler Türk bayrağı açtı. Bunun üzerine protokol üyeleri ve vatandaşlar öğrencileri ayakta alkışladı.  

Daha sonra 2014-2015 akademik yılında fakülte ve yüksekokulları dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın