ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ’NDEN PROJE BAŞARISI

Türkiye’de kabul edilen 209 proje arasına Rize’den tek okul girme başarısını gösterdi.

 

ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ’NDEN PROJE BAŞARISI

 

 

 

2015 yılı Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik) Lisesi’nin büyük başarısı. ‘Gemilerde İş Güvenliği ve Yangın Söndürme Teknikleri Stajı’ adlı Proje hibe almaya hak kazanmıştır. Türkiye’de kabul edilen 209 proje arasına giren ve ilimizi tek başına temsil edecek Çayeli Denizcilik Lisesi’nin başarısı eğitim camiasında sevinç yarattı.

2015 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 1944 proje teklifinden  209 proje teklifi mevcut bütçe desteklenmeye değer bulunulmuştur. İlimizden sadece Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin projesi kabul edilmiştir. Okulumuzun projesi büyük bir başarı sağlayarak desteklenme hakkı kazanan projeler arasına girmiştir. Rize ilimizden tek bir proje kabul edilmiştir. İlimizi alanında tek başına temsil edecek olan Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik) Lisesi’nin bu başarısı eğitim camiasında sevinç yarattı.

 

Okul Müdürü Hüseyin ŞAHİN, ekip çalışmasının bir neticesi olarak ortaya çıkan bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Mesleki eğitimde öğrenci ve personel hareketliliğini içeren projemiz okulumuz tarafından hazırlanmış ve Taşucu Prof.Dr.Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Lisesi ile Antalya Konyaaltı Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 50 öğrenci ve 5 meslek dersi refakatçi öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek bir Erasmus Plus projesidir. Bu projedeki amacımız Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Denizcilik alanı 50 öğrencinin, Finlandiya, İspanya ve Almanya gibi denizcilikte Dünya'nın en önde gelen ülkelerinde;

  • AB de İş sağlığı ve güvenliği standartları,
  • Gemilerde İş sağlığı ve güvenliği riskleri,
  • Gemilerde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri,
  • Gemilerde yangın sebepleri ve önlenmesi,

Teorik ve uygulamalı olarak son teknolojik gelişmeleri yerinde öğrenmelerini sağlamaktır. Böylece gemicilik sektörüne Avrupa'da gemilerde güvenlik eğitimi almış, nitelikli ve istihdam edilebilir ara elemanlar yetişmiş olacaktır. Projemize 10 öğrenci 1 öğretmen refakatinde Finlandiya'da, 20 öğrenci 2 öğretmen refakatinde İspanya'da ve 20 öğrenci 2 öğretmen refakatinde Almanya'da gerçekleşecektir. Emeği geçen okulumuz proje ekibine ve hazırladığımız projeyi kabul eden Ulusal Ajans’a çok teşekkür ediyorum.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın