RİZE'DE DEMİR İSKELE ALTINDA EĞİTİM

DEMİR İSKELE ALTINDA EĞİTİM
- RİZE'DE 3 AYLIK YAZ TATİLİNİN SON AYINDA TADİLATA BAŞLANINCA, OKULDAKİ ÇALIŞMALAR EĞİTİM DÖNEMİNE SARKTI

 

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Atatürk İlkokulu'nda bir ay önce başlatılan tadilat çalışmaları bitirilemedi. Öğrenciler, demir iskelenin altında geçerek okula giriyor ve etrafında oynuyor. Yaz tatili boyunca tadilat yapılmayan okulda son bir ay çalışmaların başlamasına veliler tepki gösterdi.
yapılan ihale ile Çamlıhemşin Atatürk İlkokulu'nda binanın dış cephesi için izolasyon çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında binanın dört tarafı demir iskeleler ile örüldü. Eğitim öğretim yılından önce bitirilmesi planlanan çalışma bürokratik işlemler yüzünden gecikerek eğitim öğretim sezonuna sarktı. Bina, inşaat halindeyken eğitim ve öğretime açıldı. Şuan ilk öğretim öğrencileri inşaat halindeki binada, demir iskele altında eğitim ve öğretim görüyor. Öğrenciler, bundan korktuklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz bizi sürekli uyarıyor. Demirler üzerimize düşmemesi için dikkat ediyoruz” dediler. Vatandaşlar ise bir kaza yaşanmadan, çalışmaların biran önce bitirilmesini istedi.

 

Okuldaki tadilata rağmen eğitimin devam ettiği iddiası
                                            
 Okulda devam eden tadilata veli tepkisi

- Rize Milli Eğitim Müdürlüğü: "Tamamı taşımalı olan okulumuzda eğitim öğretim saatleri dışında inşaat yapılmakta ve ilgili firmanın beyanına göre çalışma 15 günlük süre içinde bitirilecektir"
 Rize'de dış cephe tadilatı devam eden ilköğretim okulu eğitime açılınca, veliler tehlike nedeniyle şikayetçi oldu

 Rize Milli Eğitim Müdürlüğü, Çamlıhemşin ilçesinde dış cephe tadilatı sürdüğü halde eğitime başlanıldığı gerekçesiyle velilerin şikayetçi olduğu okulda, eğitim öğretim saatleri dışında inşaat yapıldığını ve ilgili firmanın beyanına göre çalışmanın 15 günlük süre içinde bitirileceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu binası mantolama işinin, Çamlıhemşin Köylere Hizmet Götürme Birliğince 4 Ağustos 2015'te ihale edildiği belirtildi.

Okulun eğitim-öğretim başlamadan bitirilmesinin planlandığı, mantolama ve badana işinin tamamlandığı ancak ahşap kasnaklar ve içindeki desen bölümlerinin yetiştirilmediği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Eğitim-öğretim başlamadan önce ilgili ihaleyi alan firmayla yapılan görüşmede, işin eğitim-öğretim başlamadan bitirileceği beyan edilmiştir. Okulun iç kısmı eğitim-öğretime hazır hale getirilerek 28 Eylül 2015'te eğitim-öğretime başlanmıştır. Eğitimin başladığı hafta okul önündeki iskele kaldırılmamış, yerinde yapılan incelemede 3 gün içerisinde işin bitirileceği taahhüt edilmiş ancak ilgili firma sahibi taşeron tarafından dolandırıldığını iddia edip mağdur olduğunu, işi bitirme süresinin henüz bitmediğini, özel bir çaba sarf edip işi bitireceğini dile getirmiştir."

Açıklamada, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alındığına işaret edilerek, "Bahsedilen okulumuzda eğitim öğretim saatlerinde inşaat işine devam edilmesine izin verilmeyip okulun iç kısmında eğitime mani bir durum bulunmamaktadır. İddia edildiği gibi tehlike arz edecek bir durum bulunmamaktadır. Azami ölçüde tedbirler alınmıştır. Tamamı taşımalı olan okulumuzda eğitim saatleri dışında inşaat yapılmakta ve ilgili firmanın beyanına göre 15 günlük bir süre içinde çalışma bitirilecektir" ifadesine yer verildi.

 

 



Öte yandan, ihalede iş bitirme tarihinin 18 Ekim 2015 olarak belirlendiği kaydedildi.
Çamlıhemşin ilçesinde dış cephe tadilatı süren ilköğretim okulunda eğitime başlanınca veliler, tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede Atatürk İlköğretim Okulunda yeni eğitim öğretim dönemi için yaklaşık bir ay önce, İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından tadilat çalışması başlatıldı.

Dış cephenin yenilenmesi ve pencerelerin değiştirilmesi için iskele kurulurken, çalışmalar tamamlanmayınca okul iskele kurulu şekilde eğitime açıldı.

Tadilatın sürdüğü okulda eğitimin başlamasının ardından çocuklarının okul bahçesinde oynaması ve iskelenin tehlike oluşturabileceğinden endişelenen veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek durumun düzeltilmesi için şikayetçi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayın gündeme gelmesinin ardından inceleme başlattı.

Olayla ilgili olarak hazırlanan raporun, Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiği öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın