DİŞLERİNİZ GÜLSÜN, SİZ DE GÜLÜN

DİŞLERİNİZ GÜLSÜN, SİZ DE GÜLÜN

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından İstiklal İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı alışkanlığı kazandırmak için diş sağlığı taraması yapıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki etkinlikte öğrencilere hem dişlerini nasıl koruyacakları anlatıldı hem de diş fırçası ve macun dağıtıldı.
İstiklal İlkokulu'nda gerçekleşen etkinliğe, Vali Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, diş hekimleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.
TOPLUM BİLİNCİ GELİŞTİRİLECEK
Yapılan uygulama ile ilgili bilgi veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, eğitimin küçük yaşlarda başladığına dikkat çekti.  Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu ve bunun için de insanlarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili toplum bilincini geliştirmenin ve bu durumun farkına varılmasının sağlanması amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
FAKÜLTEMİZDEN YARARLANACAKLAR
Diş Hekimliği Fakültesi olarak misyonlarının öncelikle var olanın korunması, diş çürüklerinin önüne geçmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş , "Yapılan diş taramasında öğrencilerin sağlıksız olan dişleri belirlendi ve daha sağlıklı diş yapılarına sahip olmaları için genel bilgiler verildi. Tarama sonucunda bazı öğrencilerin tedaviye ihtiyaçlarının olması nedeniyle gerekli yönlendirmeleri yaptık. Diş taramasının sonucunda öğrenciler tedavileri için aileleri eşliğinde randevu alarak fakültemizden yararlanacaklar" dedi.
AİLELER BİLGİLENDİRİLMEKTEDİR
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, diş çürüklerinin azaltılması ve çocukların gelecekte diş sağlıklarının korunması amacıyla yürütülen uygulamanın oldukça yararlı olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman," Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından ağız ve diş sağlığı taramaları yapılarak çocukların tarama sonuçları hakkında aileler bilgilendirilmektedir. Üniversite olarak amacımız,  geleceğimiz olan çocukların koruma altına alınarak durum tespiti yapmak. Muayene olan çocukların heyecanlarını görmenin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak gururunu ve onurunu taşımaktayız" şeklinde ifade etti.
ÇOK YÖNLÜ BİR KAZANIM
Yapılan kontroller sonrasında Vali Ersin Yazıcı öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtarak öğrencilerin her gün dişlerini fırçalamaları konusunda uyarılarda bulundu. Vali Ersin Yazıcı etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; "Toplumlarda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılması çok önemlidir. Bugün burada öğrencilerimize birtakım bilgiler verilerek bazı alışkanlıkları pekiştirmeleri sağlandı. Çok yönlü kazanım sağlayan bu uygulamalarla çocuklarımızın ağız sağlığı bilinci geliştiriliyor, koruyucu tedavileri yapılıyor, diş hekimi ile kaynaşmaları sağlanıyor. Aynı zamanda düzenli diş hekimi kontrolü de sağlıklı bireylerden oluşan toplum hedefine ulaşmakta çok önemli bir yer tutuyor. Toplumda ağız-diş sağlığı bilincini artırmak adına büyük bir önem taşıdığını düşündüğümüz bu etkinlikte emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Dekanımız Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş'a, diş hekimliği fakültesi öğrencilerine teşekkür ederiz " dedi.
Etkinlikten keyif alan çocuklara, ağız ve diş sağlığı taraması sonunda diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın