Rize'de öğrencilere bisiklet dağıtımına devam ediliyor

Rize'de öğrencilere bisiklet dağıtımına devam ediliyor

 

 

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, bisiklet dağıtımına devam ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul öğrencilerinin "bisiklet modülü" dersinde kullanmaları amacıyla 150 bisikletin daha dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kurtuluş Ortaokulu'nda yapılan bisiklet dağıtım törenine Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Fiziksel aktiviteye teşvik amacıyla, seçmeli spor ve fiziksel etkinlikler dersinde kullanılmak üzere daha önce de dağıtımı yapılan 260 bisikletle birlikte toplamda 410 bisikletin teslimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapıldı" dedi.

Tepe, öğrencilerin de sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerektiğini belirterek, " Bu denge bozulduğunda harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve şişmanlık oluşmaktadır. Günümüz teknolojisindeki gelişmeler yaşamı kolaylaştırmakla beraber günlük hareketi de önemli ölçüde sınırlamıştır. Unlu ve tatlı gıdaların, şekerlerin fazlaca tüketilmesi beraberinde doyana kadar yemek sonucunda çoğu kez şişmanlamayı getirmektedir" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın