TEMA Vakfı’ndan ‘Ağaç kardeşliği’ projesi

TEMA Vakfı’ndan ‘Ağaç kardeşliği’ projesi

 

 

TEMA Vakfı, Rize’de 3 okulda başlattığı ‘Ağaç kardeşliği’ projesi ile çocukların saksıda kızılağaç fidanı yetiştirmelerini sağlıyor.

TEMA Vakfı, seçilen 3 ilköğretim okulunun 3 sınıfındaki çocuklar için ‘Ağaç kardeşliği’ projesi başlattı. Proje ile TEMA Vakfı’nın Rize evini ziyaret eden çocuklar kendilerine dağıtılan saksılara ektiği kızılağaç tohumları ile kızılağaç fidanı yetiştirecek. Çocuklar evlerine götürdükleri saksılarda yetiştirecekleri fidanları daha sonra doğaya dikecek. Çocuklar kendilerine dağıtılan saksılara toprak dökerek tohum ekerken TEMA gönüllü gençleri de çocuklara yapmaları gerekenleri anlattı.

 

 

Tema Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Rize’de bu yıl 250 gönüllü öğretmenle 5 bin çocuğa verdikleri doğa eğitimlerinin yanı sıra uyguladıkları çeşitli projelerle çocukların doğa koruma bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek “Kızılağaç bölgenin çok önemsenmeyen ağacı ama kayada, taşta, dere yataklarında yetişen kendi besinini üreten ve hiç kimseye ihtiyacı olmayan değerli bir ağaç.Çocuklar bu fidanları yetiştirirken ağaç ve bitkileri tanıyor. Proje ile çocukları sınıflarından dışarı çıkarıyoruz. Bu tür etkinlikleri doğada yapmalarını istiyoruz. Bu çocuklar için bir neşe kaynağı. Çocuklar eğlenerek öğreniyor.” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın