Rize'de Okul Zilini Vali Bektaş Çaldı

 

 

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler ve öğretmenler, 9 Haziran 2017´ye kadar sürecek olan yeni Eğitim-Öğretim yılı maratonuna Rize’de düzenlenen törenle başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başlayan İlköğretim Haftası Kutlama Programı daha sonra Kurtuluş İlkokulu bahçesinde devam etti.

Burada düzenlenen programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(1).jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından başlayan programda İlköğretim Haftası´nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere ´Hoş Geldiniz´ diyerek çiçek verdi.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(2).jpg

Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında,  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşamakta olduklarını belirterek, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılı bir yıl diledi.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(4)-001.jpg

Aklı geliştiren, bilgiye ulaştıran yerin okul olduğunu belirten Durmuş, eğitimin önemine dikkat çektikten sonra “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(3)-001.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, "Yeni bir eğitim öğretim döneminde, geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

Törendeki konuşmasını yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak tamamlayan Vali Bektaş, "Bu duygu ve düşüncelerle, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor; yeni Eğitim-Öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum " şeklinde konuştu.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(5).jpg

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(6).jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(7).jpg

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(8).jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(9).jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(10).jpg


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın