RTEÜ'de öğrenci sayısı 20 bin’e yaklaştı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) öğrenci sayısı 20 bin’e yaklaştı.

 

 


RTEÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman, düzenlediği basın toplantısında üniversite de ki gelişmeleri değerlendirdi. Karaman bir önceki yıla oranla bir çok alanda gelişme yaşadıklarını ifade edip öğrenci sayılarının 20’bin e yaklaştığını ifade etti. Karaman rakamlar vererek yaptığı değerlendirmede, “Geçtiğimiz yıl 106 olan diploma program sayımız bu yıl 12 ilave program ile 118’e yükseldi. Akademik personel sayımız ise 927’den 977’ya çıktı. İdari personel sayımız da önceki yıl 375 iken bu yıl 91 oldu. Geçtiğimiz yıla oranla lisans eğitimi gören öğrenci sayımız 8 bin 760’dan 9 bin 867’ye Ön lisans eğitimi alan öğrenci sayımız ise 7 bin 283’den 8 bin 42’ye yükseldi. Üniversitemizin, lisans, ön lisans ve yüksek lisans olmak üzere bu yıl toplam öğrenci sayısı 19 bin 743 oldu. 20 bin’e çok yaklaştık. Bu yıl üniversitemize ilk kez kayıt yaptıran öğrenci sayımız ise 4 bin 834 oldu. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana 34 bin öğrenci mezun etti” dedi.
Yerleştirme oranları arttı
Karaman açıklamasında RTEÜ’nün tercih edilirliğinin her geçen yıl arttığını ifade edip, “Lisans programlarında yerleştirme yüzdesi 98.5, ön lisans programlarında ise 95.6 aldı. Bu bizim için sevindirici bir gelişmedir. Kayıt oranı ise yüzde 97 olarak gerçekleşti. 4 bin 663 kontenjanda sadece 196 kayıt gerçekleşmedi. Bu yıl açılan 12 yeni programa ise kayıt yüzde yüz oldu. Bu açtığımız yeni programlarda ne kadar isabetli bir karar aldığımı gösteriyor.” Dedi.
98 personele FETÖ incelemesi
Karaman yaptığı açıklamada, Üniversite bünyesinde oluşturulan bir heyetin son derece hassas bir şekilde FETÖ soruşturması yürüttüğünü belirterek, “Yürütülen bu çalışmada son derece hassa davranılıyor. Güvenlik birimleri ile iş birliği halinde gerçek terör örgütü mensupları ayıklanmaya çalışılıyor. Bu kapsamda 98 personel halkında inceleme başlatıldı. 52 akademik personel açığa alındı. 5 İdari personel açığa alındı. 16 akademik ve idari personel ihraç edildi“ dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın