Rize'de 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açılışı

15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu Törenle Açıldı

 

 

Kur'an kurslarında yaş sınırının kaldırılmasının ardından, geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde açılan 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi.

Gündoğdu mevkii Taşlıdere mahallesindeki 15 Temmuz Şehitler İmam-Hatip Lisesi’nin bulunduğu binada, müftülüğümüz tarafından 4-6 yaş grubu miniklere yönelik açılan kursa “15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu” ismi verildi.

10.10.2016 Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış merasimine Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Rize Milletvekili Hasan Karal açılışta gerçekleştirdiği konuşmada; “okul öncesi çağımızdaki yavrularımızın eğitimlerini amaçlayan 4-6 yaş grubu eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Bu çalışmayı son derece önemsiyoruz. Rize’mizin bütün ilçelerinde bu çalışmanın yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Devlet, millet, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek bu programları daha da yaygınlaştırmalıyız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel müessesenin ilimize, çocuklarımıza ve tüm ailelere hayırlar getirmesini Allah’tan temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Diyanet İşleri Başkanlığının gerçekleştirdiği çok önemli projelerden bir tanesi olan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi”ni çok önemsiyor ve destekliyoruz. Bu eğitim yuvasının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duasının ardından açılış için kurdele kesilerek sınıflar tek tek gezildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın