Sosyal Bilimler Lisesi Rize’nin eğitimde gururu oldu

Pazarköy’deki Sosyal Bilimler Lisesi Rize’nin eğitimde gururu oldu

 

 

52 MEZUN 52 ÜNİVERSİTELİ

Türkiye’de sayıları 32 olan tarih ve edebiyat ile yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Rize Sosyal Bilimler Lisesi geçen yıl verdiği 52 mezun öğrencinin tamamı ülkenin en prestijli üniversitelerini kazandı. Yüzde yüz yerleştirme oranı ile büyük bir başarı yakalayan Sosyal Bilimler Lisesi Rize’nin eğitimde gurur kaynağı oldu. Rize Sosyal Bilimler Lisesi bu yılda 24 öğretmen, 3 idareci ile 13 derslikte Türkiye’nin değişik illerinden gelenlerle birlikte 241’i kız, 113’ü erkek olmak üzere 354 öğrencisini Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında üstün nitelikli, bilim adamları olarak yetişmesini sağlamayı amaçlıyor.

 

Türkiye´nin akademik açıdan en başarılı Sosyal Bilimler Liseleri arasına gösterilen merkeze bağlı Pazarköy Köyü’ndeki Rize Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencilerini Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında üstün nitelikli bilim adamları olarak yetiştirilmesini sağlamak için çaba harcıyor. Rize’nin hazırlık sınıfı ile 5 yıllık tek lisesi olan Sosyal Bilimler Lisesi ilk yıl İngilizce ve Almanca ağırlıklı hazırlık eğitimi veriyor. Gündüzlü, karma ve yatılı öğrencilere sahip okulda 110’u kız ve 92’si erkek olmak üzere toplamda 202 öğrenci kapasiteli pansiyon yer alıyor. Pansiyonda şuanda 109’u kız, 77’si erkek olmak üzere 186 öğrenci barınıyor. 10 bin 800 metre kare alanda kurulu okulda 16 derslik,2 adet fen laboratuarı ve 1bir adet bilişim teknolojileri sınıfı bulunuyor.  

DİNAMİK EĞİTİM KADROSU

Türkiye’de sayılıları 32 olan tarih ve edebiyat ile yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Rize Sosyal Bilimler Lisesi geçen yıl verdiği 52 mezun öğrencinin tamamı ülkenin en prestijli üniversitelerini kazandı. Yüzde yüz yerleştirme oranı ile büyük bir başarı yakalayan Sosyal Bilimler Lisesi Rize’nin gurur kaynağı oldu. Okulun başarı sıralamasında ilk 3 sırada yer alan öğrenciler Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.

Okul Müdürü Zekeriya Özdemir, Rize Sosyal Bilimler Lisesinin bu yıl 24 öğretmen, 3 idareci ile 13 derslikte Türkiye’nin değişik illerinden gelenlerle birlikte 241’i kız, 113’ü erkek olmak üzere toplam 354 öğrencisini Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında üstün nitelikli bilim adamları olarak yetiştirmesinin amaçlandığını ifade etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın