Gürcü İşçilere Kim Dur Diyecek !..

 

Çay sezonunun başlamasına kısa bir süre kala bölgeden her yıl 400 trilyonun üzerine para koparan Gürcü işçiler bölgeye akın etmeye başladı.

 

Son 4 sezondur çay tarımında yerli işçi yerine Gürcü işçilerin izinsiz de olsa çalışmaya başlaması ile birlikte her yıl bölgeden 400 trilyonun üzerine çay parası Gürcistan”a gidiyor.

    Kırsal kesimlere kadar uzanan Gürcü işçilerin çayın kalitesini bozduğu gibi, ton işi topladıkları çaylar ile çayın verimini de düşürmekteler.

     Naz yapıyorlar

Çay bahçelerinin temiz ve dikensiz olmasını isteyen Gürcü işçiler ayrıca budaması yapılan çay bahçelerini toplamayarak ek ücret istemekteler. Ton işi çay toplayan Gürcü işçilerin günlük yevmiyesi 150 TL den aşağı düşmemekte.

      Günlük yevmiyelerini kendileri belirleyen Gürcü işçileri bulmak için torpil gerekmekte, çay sezonunda bölgeye akın eden Gürcü işçilerin istekleri bitmiyor.

      Çözüm var destek yok

Gürcü işçilerin son zamanlarda isteklerinin bitmemesi üzerine bölge halkı siyasilerin çözüm üretmesini beklerken Çay bahçesine girecek yerli işçilerin ve üreticilerin sigortalı olması konusunda üretilen proje siyasilerden destek bekliyor. Her yıl bölgeye giren 1.6 Katrilyon çay parasının 4 de birinin Gürcü işçilere gittiği belirtilmekte.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     9 Mayıs 2017 15:40
         

    gürcülere  cok görmüyorum   neden mi  dün karinlarini bizden duyuran  komsumuzun yaptigi rezilligi  bu görcüler inaninki  bize yapmazlar  adamlar taaa 1125 km uzakliktaki kayseriyi bagrina basip  rize kümeye diyebiliyorsa  bunlara rize düsmanligi pompalaniyor   taa o eski aliskinliklarini unutamamislar   eskiden  adanaya satildik simdide kayseriye  bir tek rize yi ilgilendirmiyor bu olay  g.antep,adana,bursa  adamlar  bile bile  maci veriyorlar  satilmis hain seyircileride   trabzon gol attigi zaman kendi oyuncularini yuhluyorlar    neden  kayseriye gol attin diye

  2. 0 0
    {usertitle}

    muzo

     12 Mayıs 2017 12:59
         

    bunu istemeyenler gelsin benim çayımı toplasınlar .madem zorunuza gidiyor gelin siz toplayın!siz orada ticaret yaparken gürcüler size burada kazandığınız parayı rizeye getireemzsiniz diyor mu! nasıl bir düşünce bu anllamak imkansız

Yorum Yapın