'Margo Hüseyin' suya indirildi

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Yeniçam Tersane alanında Başaran Gemi Sanayi’nin Ergün Kardeşler Balıkçılık için ürettiği 50 metrelik balıkçı gemisi 'Margo Hüseyin', düzenlenen törenle denize indirildi.

 

 
Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, protokol üyeleri ve diğer ilgililer katıldı. Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Trabzon’da bu tür gemiler üretildiği için mutlu ve gururluyuz. Türkiye’de yerli gemilerin üretilmesinin kalkınma hamlemizde çok önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum” dedi.

 

 
Başaran Gemi Sanayi’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, 50 metre uzunluğunda 960 grostonluk Margo Hüseyin isimli balıkçı gemisi dualar eşliğinde suya indirildi. Vali Yavuz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve diğer ilgililer gemiyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yeniçam Tersanesi alanının Trabzon’un en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek “Yerli üretimin desteklenmesi adına önemli bir gün yaşadık. Trabzon’da bu tür gemilerin üretilmesini çok önemsiyoruz. Balıkçı gemilerinin yanı sıra ihtisas gemilerinin de üretilmesi, dünyada özellikle teknolojik yönden de yeterli sayılan gemilerin Trabzon’da yapılması, şehir adına çok önemli. Balıkçılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılaşacak boyutta üretim yapılması, aynı zamanda ihracat potansiyelinin bulunması, gemi imalat sanayisinin Trabzon’da gelişmesini güçlendirmektedir. TTSO olarak biz de Doğu Karadeniz Gemi İnşa Sanayi Üretim Destek ve Hizmet Merkezi projesiyle sektöre destek veriyoruz” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın